ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Για όλους και για όλα μίλησε στην Web TV avena 97,7 ο Π. Γκυρίνης. Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του το 2023.(βίντεο)

Για όλους και για όλα μίλησε στην Web TV avena 97,7 ο Π. Γκυρίνης. Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του το 2023

Για όλους και για όλα μίλησε στην Web TV avena 97,7 ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης το πρωί της Παρασκευής 29/5 και στους δημοσιογράφους Στέλιο Κουρνιάκο και Τάσο Καμπάνη, κατά την διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής ”Πρωινές Ματιές” του σταθμού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ρωτήθηκε και είπε.

Κατά πόσο ο ίδιος  και η παράταξη του νιώθουν ικανοποιημένοι που σήμερα συνεργάζονται και υπερασπίζονται το έργο τους άνθρωποι που παλαιότερα τον κατηγόρησαν για πλαστογραφία απόπειρα χρηματισμού και ανικανότητα.(Μοσχοπούλου Όλγα, Κούγκας Σάκης, Βενιόπουλος Κώστας)

Όλα ξεπεράστηκαν είναι πλέον στο παρελθόν και όλα είναι καλά.Μπορεί δε η παράταξη του κυρίου Πανταζόπουλου να νιώθει καλά και να αισθάνεται ότι έπραξε σωστά με την επιλογή της να συμπορευτεί μαζί μας.

Συνεργασία με την παράταξη  Πανταζόπουλου 

Η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή. Προβλήματα μπορεί να υπάρχουν, άλλα λύνονται πάρα πολύ γρήγορα και προχωράμε μαζί σε μία προσπάθεια για να καλυτερέψουν τα πράγματα στο δήμο μας.

Για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και του ρόλου της αντιπολίτευσης.

Θεωρεί ότι το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί σωστά και ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε γενικές γραμμές κινείται σε εποικοδομητική κατεύθυνση.

Για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης του 2019 και ποιο κατά την άποψή του το κριτήριο επιλογής του κόσμου προς το πρόσωπό του

Πίστευα ότι μετά το πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ότι η διαφορά μας την δεύτερη (Κυριακή) θα ήτανε πολύ μεγαλύτερη.Ίσως όμως αυτό να μας έκανε να επαναπαυτούμε και τελικά να έρθει αυτό το οριακό αποτέλεσμα.

Ως κριτήριο θεωρεί την εκτίμηση του κόσμου, ότι η παράταξή του αν και δέχτηκε πισώπλατα μαχαιρώματα και τράβηγμα του χαλιού, στο τέλος κράτησε τα πράγματα στο δήμο σε ένα καλό επίπεδο.

Πάντως και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι την πρώτη πενταετία το έργο που παράχθηκε δεν ήταν αυτό που και ο ίδιος επιθυμούσε.

Σκουπίδια.

Παραδέχτηκε ότι υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα το οποίο μεγάλωσε αφότου έκλεισε ο ΣΜΑ. Πιστεύει ότι αυτό θα λυθεί οριστικά όταν κατασκευαστεί ο ΣΜΑ (που χρονικά το τοποθετεί τέλος του 2020 ή στις αρχές 2021) και με την προσθήκη καινούργιων απορριμματοφόρων, που έχουν έρθει και θα έρθουν στον Δήμο. Τέλος για το θέμα αυτό ζήτα και τη συνδρομή των πολιτών.

Για την έκρηξη της εγκληματικότητας και την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας με αιχμές προς το πρόσωπό του και παρότρυνση για λήψη πρωτοβουλιών με στόχο την μείωση της είπε

” Έκαστος εφ’ ω ετάχθη! Ο δήμος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Προσπαθούμε όμως μέσω των επαφών με τους βουλευτές και με του συντοπίτη Υπουργό να μεριμνήσουν ώστε και προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή να έρθει στο αστυνομικό τμήμα Αλεξάνδρειας. Για δε την επιστολή. Την θεωρεί άδικη.

Κουνούπια και επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.

Την καταπολέμηση των κουνουπιών την κυρία αρμοδιότητα έχει η περιφέρεια.Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει ο ψεκασμός.

Αδέσποτα

Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους τους δήμους της χώρας. Πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο.

Βιομηχανία ζάχαρης.

΄Όπως  φάνηκε από τη σύσκεψη που κάναμε στο δημαρχείο, ο επενδυτής δεν είχε πρόθεση να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Μάλλον ήταν άλλες οι σκέψεις του και οι λόγοι που εισχώρησε στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης τρόπου, τουλάχιστον οικοπεδικά  η βιομηχανία αυτή να έρθει στην κυριότητά του δήμου.Θεωρώ τουλάχιστον, ότι είναι η ύστατη υποχρέωση μας

Για την επιλογή των στελεχών της διοίκησης και την μη αξιοποίηση του Θανάση Παντόπουλου πρώην προέδρου του ΟΠΑΚΟΜ.

Ο Σάκης είναι φίλος μου, του πρότεινα λέγοντάς του ότι σε αξιόλογο θετικά σε έχω για τα καλύτερα.Αυτός όμως δεμένος συναισθηματικά με τον φορέα που επί πέντε χρόνια υπηρετούσε μου είπε η εκεί ή πουθενά αλλού.

Για το ενδεχόμενο αλλαγών το Σεπτέμβριο στο διοικητικό σχήμα.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λέγοντας. Η θητεία των αντιδημάρχων είναι για ένα έτος όταν θα τελειώσει ο Αύγουστος θα το δούμε.

Για ενδεχόμενη εκ νέου υποψηφιότητα του το 2023.

Ουσιαστικά το προαναγγέλλει λέγοντας.

Μου αρέσει αυτό που κάνω. Είναι ένας τρόπος προσφοράς και ταυτόχρονα μετά από τόσα χρόνια είναι και τρόπος ζωής. Θέλω να είμαι ωφέλιμος για τον τόπο μου. Όταν θα πλησιάζει το 2023 θα αποφασίσω.

Τέλος Αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της θητείας του

Ένα μεγάλο διάστημα της πρώτης μας θητείας είπε,ήτανε οργάνωσης και προγραμματισμού. Πολλοί ήταν αυτοί που λέγανε όταν πηγαίναμε στις εκλογές του 2019. Μα δεν έγινε κάτι από πλευράς έργου και πράγματι κάτι που να χτυπάει στο μάτι δεν είχε γίνει. Πετύχαμε όμως να οργανώσουμε το δήμο διοικητικά και οικονομικά και στο τέλος της θητείας μας και στο ξεκίνημα αυτής ο προγραμματισμός και οι σχεδιασμοί να φέρουν αποτέλεσμα και να είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης.

Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της Μελίκης έχει τελειώσει και μένει ο βιολογικός

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ταρτάν στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Το μεγάλο έργο δύο εκατομμυρίων ευρώ, του τηλεχειρισμού και τηλεελέγχου του δικτύου ύδρευσης

Υλοποιείται το πρόγραμμα (και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης) με τις παιδικές χαρές οι οποίες θα τοποθετηθούν σε όλα τα χωριά.

Ευχαριστούμε το studio ΜΑΝΙΚΑΣ, τους τεχνικούς Γιώργο και Σωτήρη για την τηλεοπτική κάλυψη και το κατάστημα ηλεκτρικών Welcome Stores Τσιαπανίτης – Αλεξάνδρειας, για την ευγενική προσφορά μιας τηλεόρασης 50′ ιντσών για τις ανάγκες της εκπομπής

Απάντηση