ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βόμβες στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας για την ελλιπή αστυνόμευση από τον πρώην Πρόεδρο των αστυνομικών Ηρακλή Ξενίδη.(βίντεο)

Βόμβες στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας για την ελλιπή αστυνόμευση από τον πρώην Πρόεδρο των αστυνομικών Ηρακλή Ξενίδη.

Εάν θελήσει η αστυνομία και εφαρμόσει τη νομοθεσία η πόλη της Αλεξάνδρειας σε έξι μήνες θα είναι εκκλησία.Είπε ο πρώην πρόεδρος των αστυνομικών Ημαθίας Ηρακλής Ξενίδης με τηλεφωνική του παρέμβαση στην ενημερωτική εκπομπή ”Πρωινές Ματιές” της web tv avena 97,7 το πρωί της Δευτέρας 25/5.

Αφορμή της παρέμβασης ο σχολιασμός της πρόσφατης κλοπής σε κοσμηματοπωλείο της Αλεξάνδρειας

Ακόμη στην παρέμβασή του – που είχε σαφείς αιχμές εναντίον της διεύθυνσης Ημαθίας και όχι μόνο – Είπε.

Στην πόλη με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στο νομό Ημαθίας δεν υπάρχει σχεδιασμός αντιμετώπιση της.

Η Αλεξάνδρεια έχει 27 δρόμους διαφυγής και ενώ θα έπρεπε να έχει ομάδα Δίας, όπως έχει και καλώς έχει η Νάουσα, η οποία ουσιαστικά έχει μόνο έναν δρόμο εισόδου και εξόδου, αυτή δεν έχει.

Εάν οι αστυνομικοί  είχαν καταφέρει να αντιμετωπίσουν την κλοπή στο χρυσοχοείο της Αλεξάνδρειας, τότε η Αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας θα έβγαινε με δελτία τύπου για να οικειοποιηθεί την επιτυχία.

Δηλαδή στην επιτυχία έχει μερίδιο στην αποτυχία δεν έχει?

Ο κύριος Κούγκας Αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας, υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Αλεξάνδρεια. Άρα γνωρίζει πολύ καλά τον χάρτη εγκληματικότητα της περιοχής.

Τι έκανε και κάνει επ αυτού??

Οι αστυνομικοί έπραξαν αυτό που τους διδάσκουν οι εκπαιδευτές τους. Στην απόπειρα κλοπής (γιατί εκείνη τη στιγμή είχαμε απόπειρα) αποφεύγεις να εμπλακείς, γιατί για σκεφτείτε από τους πυροβολισμούς να είχαμε έναν εξοστρακισμό και τον θάνατο ενός πολίτη που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν  στο μπαλκόνι και παρακολουθούσε την ληστεία. Φαντάζεστε τότε τι θα γινότανε??

Με τι εξοπλισμό θα αντιμετωπίσεις αυτού του είδους την εγκληματικότητα??

Με αυτοκίνητα τα οποία μετά βίας κυκλοφορούν και με ελάχιστο προσωπικό και χωρίς τεχνικές υποδομές??

Τέλος αναφερόμενος στο τμήμα Πλατέος είπε.

Κακώς υπάρχει και ότι θα πρέπει το περιπολικό και οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί να ενταχθούν στη δύναμή του Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

Το τμήμα αυτό έγινε για να εξυπηρετούνται οι ημέτεροι. Δείτε ποιοι υπηρετούν εκεί, οι 8 στους 10 είναι πρώην αστυνομικοί βουλευτικών γραφείων ή έχουν επιστρέψει από πρεσβείες του εξωτερικού.

Απάντηση