ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΦΥΣΗ & ΖΩΑ

Το Σωματείο « ΦΙΛΑΔΕΣΠΟΤΟΙ »του Δήμου Αλεξάνδρειας ενημερώνει και προτρέπει

Το Σωματείο « ΦΙΛΑΔΕΣΠΟΤΟΙ »του Δήμου Αλεξάνδρειας ενημερώνει και προτρέπει

Αγαπητοί συμπολίτες, λόγω της επικείμενης συγκυρίας και των προβλημάτων που προέκυψαν μεταξύ άλλων και στα αδέσποτα της περιοχής μας, ο σύλλογός μας αναλαμβάνει δραστικά την κάλυψη σε όλο τον Δήμο μας, της σίτισης και περίθαλψης των αδέσποτων που το έχουν ανάγκη.

Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, ομάδα του συλλόγου μας, με θεσμικό ρόλο στα Διοικητικά του συλλόγου, θα ασκήσει την επιμελητεία ως προς τον στόχο που τέθηκε και θα συνεργαστεί με εθελοντές του συλλόγου μας για την εύρυθμη υλοποίηση του στόχου.

Τροφές θα παραλειφθούν από τον Δήμο μας και εμείς θα φροντίσουμε αυτές να φθάσουν όπου πρέπει ισομερώς και σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Όσοι από τους πολίτες γνωρίζουν χώρους με αδέσποτα ζώα σε κατάσταση ασιτίας, παρακαλώ να μας τους υποδείξουν ώστε να φροντίσουμε σχετικά.

Για το σκοπό αυτό να μπαίνετε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας « Μέλη Φιλαδέποτων » και να μας υποδεικνύεται σχετικά με τον τόπο όπου υφίσταται ανάγκη μετάβασής μας. Η όλη διαδικασία φέρει την αγάπη και τον ανθρωπισμό των εθελοντών του σωματείου μας και τις ανάγκης να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ανθρωπισμό και ευθύνη.

Παράλληλα εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τον Δήμο Αλεξάνδρειας, τον Κύριο Δήμαρχο, τον Κύριο Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Βενιόπουλο με τους συνεργάτες του, που επέδειξαν προθυμία και ζήλο ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του συλλόγου για σίτιση των αδέσποτων.

Τέλος ως άνθρωπος, ως πρόεδρος του συλλόγου και ως πρώην Αξιωματικός της Αστυνομίας, όντας πολλές φορές συνεργαζόμενος μαζί τους, να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου στην επιχείρηση << Μύλοι Καρανίκα >> για την δωρεά των 300 ευρώ στο σύλλογό μας, για την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργικών μας δαπανών. Η διοίκηση αυτής της επιχείρησης, επιχαίρει εκτίμησης και αγάπης από όλους τους συμπολίτες μας και τους τιμούμε για τον ανθρωπισμό, την αγάπη, την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν πάντα, όταν και σε όποιον το έχει ανάγκη. Μέσα στις σημερινές συνθήκες ζωής, το πρόβλημα που έθεσε ο Σωκράτης << Πως πρέπει να ζούμε >> είναι επίκαιρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και μια παράμετρός του αφορά και την στάση μας απέναντι στα ζώα.

Τελειώνοντας, θα σταθώ στους αφανείς φιλόζωους ήρωες και στις αφανείς φιλόζωες ηρωίδες, που κάνουν τη δουλειά δρόμου (street work). Αυτές και αυτούς που εκφράζουν έμπρακτα την κουλτούρα συμβίωσης με άλλα γένη, που δίνουν όνομα, σιτίζουν και περιθάλπουν σε περίπτωση αρρώστιας, με στοργή και αγάπη, τα αδέσποτα ζώα. Αυτές και αυτοί θα πρέπει να στηριχτούν από όλους, και επιγραμματικά θα λέγαμε: ότι το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. Σας ευχαριστώ πολύ

 

Απάντηση