ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου από τον επικεφαλή της παράταξης αξίζουμε καλύτερα Γιάννη Κιρκιλιανίδη

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου από τον επικεφαλή της παράταξης αξίζουμε καλύτερα Γιάννη Κιρκιλιανίδη

Μήνυμα 25ης Μαρτίου

Μέρα διπλής γιορτής η 25η Μαρτίου για τον Ελληνισμό.  Από τη μια γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης μας.

Μέρα Εθνικής γιορτής από την άλλη, μέρα που ο ελληνικός λαός χωρίς τίποτα στα χέρια του ξεκίνησε έναν αγώνα άνισο κατά των Οθωμανών, με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος».

Η ιστορία αποτελεί αναγκαίο εφόδιο για το μέλλον κάθε λαού. «Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς.  Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση…» ήταν τα λόγια του γέρου του Μοριά προς τους νέους για την ελληνική επανάσταση.  Λόγια που έχουν ιδιαίτερη σημασία στις κρίσιμες αυτές ώρες που βιώνει η Πατρίδα μας.  Σήμερα λοιπόν κρίνεται απαραίτητο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η γιορτή αυτή να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που διανύουμε.

Ήρωες σαν αυτούς του 1821 υπάρχουν γύρω μας.  Είναι οι Ήρωες που παλεύουν νύχτα μέρα με την πανδημία του κορονοϊού.  Είναι οι Ήρωες που υπερασπίζονται τα Ελληνικά σύνορά στις Καστανιές του Έβρου.  Είναι οι αφανείς Ήρωες που μέσα από αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.

Φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας.  Είναι όμως χρέος όλων μας στη φετινή επέτειο να τιμήσουμε τους ήρωες του 1821 μέσα από τους ήρωες της καθημερινότητάς μας.  Αυτούς που αγωνίζονται με πράξεις αυτοθυσίας και χωρίς δεύτερη σκέψη για ένα κοινωφελή σκοπό, που δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν άλλες ζωές.

Να τους ευχαριστήσουμε και να τους χαρίσουμε το πιο δυνατό μας χειροκρότημα και να τους υποσχεθούμε ότι σ’ αυτή τη μάχη είμαστε δίπλα τους με υπομονή, ψυχραιμία, δύναμη και αίσθημα ευθύνης για τον συνάνθρωπό μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗΣ

 

 

Απάντηση