ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο δήμαρχος Νάουσας Απάντα στην Επιστολή του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας

Ο δήμαρχος Νάουσας Απάντα στην Επιστολή του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας

Αξιότιμοι κύριοι,

Έλαβα την επιστολή σας σχετικά με την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει τα μέλη σας όπως άλλωστε δεκάδες επαγγελματίες και άλλων κλάδων λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Αρχικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι  ως Δήμαρχος έχω ήδη εισηγηθεί μερική ή συνολική απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη όσων καταστημάτων και επιχειρήσεων έχουν υποχρεωθεί σε διακοπή της λειτουργίας τους, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί και πρόκειται να συζητηθεί ως εξαιρετικά κατεπείγον προ ημερησίας θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Θα ήθελα επίσης να σας γνωστοποιήσω ότι αυτές τις ημέρες επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο οργάνωσης συσσιτίου, ώστε να συνδράμουμε στην στήριξη άπορων δημοτών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.  Σε αυτό το εγχείρημα σας καλώ, εφόσον το επιθυμείτε, να συνδράμετε και να μας γνωστοποιήσετε αν κάποια μέλη σας, επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην προετοιμασία γευμάτων (π.χ. μάγειρες) .

Άλλωστε αυτήν την περίοδο όλοι κρινόμαστε για το πως υποστηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας, ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι η επιστολή σας προς εμένα εστάλη μετά τα μεσάνυκτα στο κεντρικό email του Δήμου Νάουσας,  αφού προηγήθηκε η δημοσίευσή της σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επανειλημμένα σας έχω δείξει ότι έχω ευήκοα ώτα και είμαι ανά πάσα ώρα και στιγμή στην  διάθεσή σας για διάλογο και άμεση επικοινωνία για τα προβλήματα του κλάδου σας, όπως άλλωστε και για όλους τους δημότες.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

 

Απάντηση