ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο πρόεδρος του TOEB Αλεξάνδρειας Σάκης Kούγκας. μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργεί η καλλιέργεια του ρυζιού και πως ο φορέας το αντιμετωπίζει.(Βίντεο)

 

Ο πρόεδρος του TOEB Αλεξάνδρειας Σάκης Kούγκας. μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργεί η καλλιέργεια του ρυζιού και πως ο φορέας το αντιμετωπίζει.

Για το πρόβλημα που δημιουργεί η καλλιέργεια του ρυζιού (Κουνούπια) και τους τρόπους αντιμετώπισης από την πλευρά του TOEB Αλεξάνδρειας, μίλησε στην εκπομπή ”ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ” του Ράδιο AVENA 97,7 την Τρίτη 3/3 ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας και πρόεδρος του Οργανισμού Σάκης Kούγκας.

Το νομικό πλαίσιο μας περιορίζει και δεν μας δίνει δυνατότητα ελιγμών είπε ο πρόεδρος.Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε εμείς και είδη το έχουμε κάνει, είναι ότι ορίσαμε τα 200 μέτρα ως  ελάχιστη απόσταση από κατοικημένη περιοχή.Επίσης η τιμή που επιβάλαμε για το νερό που παρέχει υπηρεσία στους καλλιεργητές αυτούς είναι ή τριπλάσια από τις υπόλοιπες,

Συγκεκριμένα 13,5 ευρώ οι κοινές καλλιέργειες και 38 για τις Ριζοκαλλιέργειες.

Έχουμε μία περίπτωση μη υπακοής σε αυτόν τον κανονισμό στην περιοχή Αμπελοτόπια, όπου εκεί ο παραγωγός έχει παραβιάσει το όριο των διακοσίων μέτρων και για το λόγο αυτό θα προσφύγουμε στο δικαστήριο.

Απάντηση