ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δεν εκλέγεται συμπαραστάτης του δημότη στον δήμο Αλεξάνδρειας.Δείτε τι έγινε και ποίος αποχώρησε.

Δεν εκλέγεται συμπαραστάτης του δημότη στον δήμο Αλεξάνδρειας.Δείτε τι έγινε και ποίος αποχώρησε.

Τρεις ήταν τελικά οι υποψήφιοι για την θέση του συμπαραστάτη του δημότη αφού ο τέταρτος Στέφανος Συμψερής αποχώρησε της διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής. Ανδρονίδης Συμεών του Σάββα,Σιδηρόπουλος Ευθύμιος και Τολιόπουλος Νίκος του Κωσταντίνου.Μίλησε ο καθένας και ακολούθησε η ψηφοφορία.

Αποτελέσματα

Ανδρονίδης Συμεών 8

Σιδηρόπουλος Ευθύμιος 8

Τολιόπουλος Νίκος 4

Λευκά 9

Διαβάστε την διαδικασία του συμβουλίου.

Δεν εκλέγεται συμπαραστάτης του δημότη.Η διαδικασία θα επαναληφθεί στο επόμενο συμβούλιο.

Ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης του συμπαραστάτη του δημότη, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας.Δείτε την ζωντανά από το Facebook Avena FM 97,7

Η πρόεδρος διαβάζει την ανάληψη της αρχηγίας της Παράταξής Αξίζουμε καλύτερα από τον Γιάννη Κιρκιλιανίδη

Γιάννης Κιρκιλιανίδης Ευχαρίστησε και αναφέρθηκε στην σύσκεψη με τους βουλευτές της ΝΔ,λέγοντας ότι το κάνατε για να τους προστατεύσετε.Θα ήθελα να γινόταν ανοικτή προς όλους.Αθέτησαν την συμφωνία που έλεγε ότι θα επαναλειτουργούσε.Να σταματήσει κάθε απομάκρυνση του εξοπλισμού.Να είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις.Θα ήθελα να μας ενημερώσετε.

Δήμαρχος.Ευχήθηκε καλή θητεία και συνεργασία.Δεν είμαι ο υπουργός είμαι ο δήμαρχος.Είπα ότι δεν θα επενδύσω σε μεγάλες συγκεντρώσεις θα μου ήταν ευκολο να έχουμε κόσμο και φωτογραφίες.Επέλεξα τους βουλευτές και τον επενδυτή.Το δελτίο τύπου ενημέρωνε σε ότι συζητήθηκε.Δόθηκαν εξηγήσεις από τον ανάδοχο και περιμένουμε νέα συνάντηση για καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχει μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής Ιδιοκτήτης της ΕΒΖ ορίσθηκε η τράπεζα Πειραιώς.

 Ευχήθηκε στον Κιρκιλιανίδη και Συρόπουλο.Για τα κατασχετήρια της εφορίας.Τεράστιο ποσό που πέφτει στον δήμο και στους δημότες.Αφορά τον πρώην δήμο Μελίκης και έτη 2003-2007.Ο δήμος να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσει τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών.Αφησε αιχμές για τις τότε διοίκησης του δήμου Και πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Δήμαρχος.Να γίνει σε πρώτη φάση η ανακοπή της πληρωμής των πολιτών προς την εφορία και συνέχεια του δήμου.

Χαλκίδης.Αιχμές για τους βουλευτές και τον Βεσυρόπουλο για το κλείσιμο των εργοστασίων (ΜΕΒΓΑΛ,ΕΒΖ).Είχα προτείνει να γίνει μια ευρεία σύσκεψη και μετά να πάμε όλοι στην Αθήνα για να ασκήσουμε πίεση μεγαλύτερη,

Τελικά οι υπουργοί κακώς το έδωσαν στον επενδυτή η΄όχι?

Πρέπει να πούμε τι γίνεται στον δήμο Μελίκης 800.000 ευρώ είναι από μη καταβολή ΦΠΑ και προστίμων.Πρέπει να πούμε ποίος ήταν διοίκηση και ήταν ο Καρέλης.Πρέπει να πάρουμε απόφαση για να πληρώσουν αυτοί που φέρουν ευθύνη.

Δήμαρχος.Πράγματι ο Καρέλης ήταν διοίκηση .είχε όμως σε κάποιους αναθέσει την διοίκηση των επιχειρήσεων.Να πούμε ποιοι διοικούσαν αυτές.

Ιακωβίδης.Μίλησε για την ΕΒΖ και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν το χρέος στον παλιό δήμο Μελίκης.Ακόμη για τα αδέσποτα και την θανάτωση αυτών από κάποιους με φόλες.Και αποχετευτικό Πλατέος.

Δήμαρχος. Κάνουμε όλες τις ενέργειες για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του δήμου.Το αποχετευτικό Πλατέος το έχουμε λύσει.Για τα αδέσποτα περιμένουμε την αλλαγή της νομοθεσίας

Καμανάς.Τα ασυγκόμιστα τεύτλα μάθαμε ότι ήταν υποχρεωμένος να τα παραλάβει.Η ΕΒΖ σήμερα μάθαμε ότι πήγε στην τράπεζα Πειραιώς.Έχουμε ανησυχίες για το ότι όπως μαθαίνουμε φεύγουν πράγματα από εκεί.

Κυτούδης. Δε απειλώ προειδοποιώ ότι αν έχουμε πάλη φωτιές σε σκουπίδια στις ανεξέλεγκτες χωματερές θα απευθυνθώ στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κούγκας.Εγώ έχω την ευθύνη,όμως τα σκουπίδια εκεί τα ρίχνουν κάτοικοι Τρικάλων.

Κιρκιλιανίδης.Προς Καμανά.Θα ήθελα να υπερισχύσει η ιδιότητάς σας ως προέδρου του αγροτικού συλλόγου και λιγότερου του δημοτικού συλλόγου.Ο μεγάλος ασθενής ήταν τελικά η Μελίκη.Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους ιδιώτες που συμμετείχαν στις κοινοπραξίες.

Πανταζόπουλος.Τα χρήματα αυτά είναι αδύνατο να εισπραχθούν από φυσικά πρόσωπα.

Χαλκίδης.Το ποσό αυτό δεν θα το γλιτώσουμε.Είνα από ΦΠΑ που εισπράχθηκε.

Κυτούδης. Να πάρετε πίσω κ.δήμαρχε αυτό που είπατε ότι ήμουν σε σύγχυση τα είχα πει και παλιά.

Δήμαρχος.Και τότε σε σύγχυση ήσασταν.

Ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης του συμπαραστάτη του Δημότη.Πριν την διαδικασία αποχώρησε ο υποψήφιος Στέφανος Συμψερής.Οι υποψήφιοι είναι οι εξής. Ανδρονίδης Συμεών του Σάββα,Σιδηρόπουλος Ευθύμιος και Τολιόπουλος Νίκος του Κωσταντίνου.Μίλησε ο καθένας και ακολούθησε η ψηφοφορία.

Αποτελέσματα

Ανδρονίδης Συμεών 8

Σιδηρόπουλος Ευθύμιος 8

Τολιόπουλος Νίκος 4

Λευκά 9

Δεν εκλέγεται συμπαραστάτης του δημότη.Η διαδικασία θα επαναληφθεί στο επόμενο συμβούλιο.

Σιδηρόπουλος Ευθύμιος

Ανδρονίδης Συμεών

Τολιόπουλος Νίκος

Απάντηση