ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας:Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση.Αρνούμαστε να λειτουργήσει το εργοστάσιο Πλατέος σαν αποθηκευτικός χώρος.

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας:Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση.Αρνούμαστε να λειτουργήσει το εργοστάσιο Πλατέος σαν αποθηκευτικός χώρος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαξίωση εργοστασίου Ζάχαρης Πλατέος

Μετά τις υποσχέσεις του ενοικιαστή των δύο Εργοστασίων Ζαχάρεως (Πλατύ, Σέρρες) κυρίου Καραθανάση,κατά το τελευταίο διάστημα ,με αποκορύφωση τη συνάντηση της κυριακής 16/2/2020,παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού Ημαθίας και του Δημάρχου Αλεξανδρείας. Βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να επαληθευτούν οι φόβοι μας για τη μή λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος και τη παύση της τευτλοκαλλιέργειας στους Νομούς Ημαθίας,Πέλλας,Πιερίας,Κοζάνης και Θεσσαλονίκης ,μετά και τη σημερινή (17/2/2020) ανακοίνωση του τιμολογίου παραλαβής τεύτλων από τη Royal Sugar για το 2020 ,η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι στην Ελληνική επικράτεια θα λειτουργήσει μόνο το εργαστάσιο Σερρών ,χωρίς να αναφέρεται η οποιαδήποτε λειτουργία κέντρων παραλαβής και η ενσωμάτωση,στο τιμολόγιο,των μεταφορικών.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε ότι το εργοστάσιο Πλατέος θα λειτουργήσει απλά σαν αποθηκευτικός χώρος.

Είμαστε αντίθετοι ,στη συνειδητή απαξίωση του εργοστασίου Πλατέος και της τευτλοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς παράλληλα να μπορούμε να παραβλέψουμε και τις πρόσφατες καταγγελίες των εργαζομένων.

Ζητούμε, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του ενοικιαστή Το αμέσως επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία αγροτών θα παραβρεθεί σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο ΥΠΠΑΤ και θα αιτηθεί συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να τεθούν όλα τα παραπάνω στους αρμόδιους υπουργούς.

Απάντηση