ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Αγροτικός σύλλογος Νάουσας και η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Αλεξάνδρειας καλούν τους αγρότες και εργάτες στις 18/2 στις κινητοποιήσεις σε Νάουσα και Βέροια

Ο Αγροτικός σύλλογος Νάουσας και η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Αλεξάνδρειας καλούν τους αγρότες και εργάτες στις 18/2 στις κινητοποιήσεις σε Νάουσα και Βέροια

Ο Αγροτικός σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Αλεξάνδρειας καλούν τους αγρότες και τις αγρότισσες του Νομού Ημαθίας να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν τα ταξικά εργατικά σωματεία και συνδικάτα την ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

Η κοινωνική ασφάλιση αφορά ολόκληρη τη ζωή μας, δεν έχει να κάνει μόνο με την σύνταξη, έχει να κάνει με την κάλυψη του εισοδήματος από επαγγελματικές ασθένειες και ατυχήματα και όποια άλλη αναποδιά μας τύχει. Είναι υπόθεση όλων μας!

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ΝΔ  με το νέο Νομοσχέδιο σπρώχνει εκτός ασφαλιστικής κάλυψης τη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών που δοκιμάζονται από τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τη φορολεηλασία, τα απανωτά χαράτσια κλπ. Η προσπάθεια που κάνει με την παραπληροφόρηση των αγροτών μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε σχέση με τα «μεγάλα οφέλη», τη «μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» την «αύξηση των συντάξεων» δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια που βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο καθημερινά οι βιοπαλαιστές αγρότες.

Οι υποκριτικές θριαμβολογίες της Κυβέρνησης, ότι έχουμε τάχα το δικαίωμα επιλογής σε κατηγορίες ασφάλισης, είναι ανέξοδες και μόνο ως εμπαιγμό και κοροϊδία μπορούμε να τις εκλάβουμε. Στην πραγματικότητα με το νέο Νομοσχέδιο Βρούτση αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στα 1360 ευρώ το χρόνο παρότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το 87% των αγροτών έχει πενιχρά εισοδήματα. Πληρώνουμε υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, (και τι παίρνουμε;;) το 1/3 αυτών υποτίθεται ότι προορίζεται για την υγεία, ενώ καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της διάλυσης των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Αγροτικών Ιατρείων και εδώ στην περιοχή μας.

Το Νομοσχέδιο μετατρέπει τις Αγροτικές Συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα αφού το ποσό που εγγυάται είναι η εθνική σύνταξη των 94 ευρώ(!). Στην περίπτωση που ένας αγρότης έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές το πολύ να πάρει τη σύνταξη των 330 ευρώ μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς στο χωράφι και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΝΑΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Την απόσυρση του νέου εκτρώματος Βρούτση

·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

·         Συντάξεις αξιοπρεπές στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες, στα 55 για τις αγρότισσες

·         Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

·         Στελέχωση Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Αγροτικών Ιατρείων με το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 10:30 στην Πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα και 11:00 στη Πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια

Απάντηση