ΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πιστοί στο Ραντεβού τους και πάλι φέτος Παράδοση & Παιδεία στον ετήσιο χορό του συλλόγου “ΕΣΤΙΑ” Σταυρού

Το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Μορφωτικού Αναπτυξιακού & Λαογραφικού Συλλόγου Σταυρού «Η Εστία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Music Hall Σείριος στο Μακροχώρι Ημαθίας και η όμορφη βραδιά ξεκίνησε με τις βραβεύσεις επιτυχούντων μαθητών, του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών του κ. Κυριάκου Καρασαββίδη ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις αριστούχων μαθητών από τον Σταυρό, δια χειρός των επίσημων προσκεκλημένων και της προέδρου του συλλόγου.

Την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με το μικρό τμήμα να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση ενώ στην συνέχεια ακολούθησε χορός από τους παρευρισκόμενους.

Με σεβασμό προς την παράδοση και με μόνο στόχο την προώθηση του πολιτισμού,ο σύλλογος του Σταυρού έχει σαν στόχο την διασφάλιση,αξιοποίηση και ανάπτυξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η παράδοση είναι μια διαδικασία, μια μεταβίβαση με την οποία μεταφέρονται από τη μια γενιά στην άλλη ήθη, έθιμα, γνώσεις ή δοξασίες και έτσι διαιωνίζονται,με τον πολιτιστικό σύλλογο του Σταυρού να το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο .

Απών από την εκδήλωση οι πολιτικοί παράγοντες του Νομού μας αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας (με εξαίρεση τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ. Σωτήρη Τόκα και τον πρόεδρο της κοινότητας Σταυρού) έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Φυσικά δεν μας εξέπληξε το γεγονός καθώς οι πρόσφατες εκλογές ανήκουν στο παρελθόν και σε καμιά περίπτωση δεν περιμέναμε εικόνα σαν την περσινή όπου άπαντες έσπευσαν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Το Ράδιο AVENA 97,7FM & το AVENA.GR με την σειρά του οφείλει να ευχαριστήσει τον σύλλογο για την πρόσκληση και την φιλοξενία και να τον συγχαρεί για το αξιόλογο έργο που επιτελεί.

Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας, ούτε μαγικές συνταγές μέσα από την προσπάθεια τον σεβασμό,την αγάπη για την παράδοση, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, ο σύλλογος “ΕΣΤΙΑ” αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση,αν και λίγοι καταφέρνουν τόσα πολλά!!!

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια-Σύνταξη:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης:

Φωτορεπορτάζ:

Απάντηση