OIKONOMIKAΗΜΑΘΙΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αχτίδα φωτός για την βιομηχανίας ζάχαρης:Ήρθαμε για να μείνουμε και να επενδύσουμε.Χρήστος Καραθανάσης επενδυτής.(βίντεο)(βίντεο)

Αχτίδα φωτός για την βιομηχανίας ζάχαρης:Ήρθαμε για να μείνουμε και να επενδύσουμε.Χρήστος Καραθανάσης επενδυτής.

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο ράδιο AVENA 97,7 και AVENA.GR και στον δημοσιογράφο Στέλιο Κουρνιάκο,ο επενδυτής και ιδιοκτήτης πλέον (για 28 μήνες)των δύο εργοστασίων Ζαχάρης, Πλατέος και Σερρών, Χρήστος Καραθανάσης.

Τον κύριο Καραθανάση συναντήσαμε στο εργοστάσιο Πλατέος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Είπε.

Ήρθαμε για να μείνουμε και ήρθαμε για να επενδύσουμε ώστε το εργοστάσιο να λειτουργεί για όλο το χρόνο.

Το πώς θα επιτευχθεί αυτό?

Εισάγοντας ακατέργαστη ζάχαρη.Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στα εργοστάσια να εργάζονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να απορροφήσουν και την ελληνική παραγωγή.Αξιοποιώντας ταυτόχρονα, την τεχνολογία για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής αλλά και την εμπειρία στην εμπορία του προϊόντος αυτού, θα καταφέρουμε (την βιομηχανία αυτή) να την καταστήσουμε κερδοφόρα και βιώσιμη.

Για τον χρόνο των 28 μηνών πού έγινε η παραχώρηση – ενοικίαση αυτών των εργοστασίων είπε.

Το θέμα είναι νομικό. Μετά το πέρας των 28 μηνών θα γίνει νέα σύμβαση.

Για το αν έγινε συνάντηση με τους εργαζόμενους είπε.

Συναντήθηκα μαζί τους και όσοι από αυτούς έχουν διάθεση να εργαστούν θα γίνουν νέες συμβάσεις εργασίας και θα συνεχίσουν να εργάζονται.

Για την φετινή παραγωγή είπε.

Δεν προλαβαίνουμε να λειτουργήσουμε την βιομηχανία φέτος. Το προϊόν θα πάει για βιομάζα.Οι παραγωγοί θα πληρωθούν σύμφωνα με την τιμή που θα απορροφηθεί από τις  εταιρείες αυτές.Τα χρήματα θα τα πληρώσει ο ίδιος σε σύντομο χρόνο και οι παραγωγοί θα πληρωθούν και την συνδεδεμένη.

Τέλος εξέφρασε την βεβαιότητα και την πεποίθησή του, ότι το εγχείρημα αυτό που για πρώτη φορά υλοποιείται στην χώρα μας (ιδιώτης αναλαμβάνει την λειτουργία αυτής της επιχείρησης) θα έχει απόλυτη επιτυχία.

Εμείς του το ευχόμαστε.

Απάντηση