ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Περισσότεροι από 2000 κάδοι πλύθηκαν από την υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βέροιας.

Περισσότεροι από 2000 κάδοι πλύθηκαν από την υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βέροιας.

Περισσότεροι από 2000 κάδοι πλύθηκαν από την υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και παραδόθηκαν καθαροί προς χρήση στους συμπολίτες μας. Η πρώτη φάση πλύσης των κάδων πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας και στους κεντρικούς δρόμους των Τοπικών Κοινοτήτων από τις 8/8/2019 έως τις 22/10/2019.
Από τις 04/11/2019 ξεκίνησε η δεύτερη φάση πλύσης των κάδων που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Η καθαριότητα των κάδων στοχεύει στην προστασία της δημόσια υγείας και στην αποφυγή δημιουργίας οσμών. Για να διατηρηθούν καθαροί οι κάδοι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων μας.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε τα απορρίμματα να διατίθενται μόνο σε καλά κλεισμένους σάκους και ποτέ χύμα. Επίσης, τα απορρίμματα πριν διατεθούν θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από υγρά πχ υπολείμματα φαγητού που δεν έχουν στραγγιστεί, συσκευασίες φύλαξης υγρών από τις οποίες δεν έχει αφαιρεθεί το περιεχόμενο τους, κλπ.
Κλαδιά δέντρων, χόρτα από κούρεμα κήπων, ογκώδη αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα δε διατίθενται στους κάδους και η συλλογή τους πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας στα τηλέφωνα 2331350634, 2331350595.
Ας μη ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας

Παπαδόπουλος Βασίλειος

 

Η σωστή διαλογή και διάθεση των υλικών συσκευασίας στον μπλε κάδο θα καταφέρει να πραγματώσει το σύνθημα – σκοπό της εποχής μας «Καθαρίζουμε τον μπλε κάδο».
Στον μπλε κάδο διατίθενται συσκευασίες χάρτινες, πλαστικές, γυάλινες, αλουμινένιες και λευκοσιδηρούχες, αφού προηγουμένως έχουν καθαριστεί από τα υπολείμματα τους, η διάθεση τους γίνεται εντός του κάδου χύμα και όχι σε σακούλες.
Οι χάρτινες συσκευασίες από γάλα, χυμούς, τρόφιμα, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες & χαρτοκιβώτια, διατίθενται στον μπλε κάδο εφόσον έχουν αδειάσει και διπλωθεί καλά ώστε να μειωθεί ο όγκος τους. Ποτέ δεν τις αφήνουμε εκτεθειμένες δίπλα στον κάδο καθώς δημιουργούνται φαινόμενα απόθεσης διαφόρων ειδών απορριμμάτων.
Το χαρτί φωτοτυπίας, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, φυλλάδια, έντυπα, οι χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας δεν διατίθενται στον μπλε κάδο καθώς δεν αποτελούν υλικά συσκευασίας και ακλουθούν ξεχωριστό ρεύμα ανακύκλωσης.
Παρέχοντας τις σωστές οδηγίες διαχείρισης των υλικών συσκευασίας στοχεύουμε στη σωστή εφαρμογή της ανακύκλωσης και συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της περιοχής που κατοικούμε.
Με τη σωστή διαχείριση πετυχαίνουμε σημαντικά αποτελέσματα όπως η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους ταφής και η εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών που απαιτείται για την παραγωγή νέων συσκευασιών.
Ας μη ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Απάντηση