ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για τα αγροτικά,αλλά και για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο μίλησε στο ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7 ο πρόεδρος της Παναγροτικής Ένωσις Κύπρου Χρήστος Παπαπέτρου.(βίντεο)

Για τα αγροτικά,αλλά και για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο μίλησε στο ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7 ο πρόεδρος της Παναγροτικής Ένωσις Κύπρου Χρήστος Παπαπέτρου.

Τον πρόεδρο της Παναγροτικής Ένωσις Κύπρου Χρήστο Παπαπέτρου, φιλοξένησε το πρωί της Πέμπτης 24/10 η ενημερωτική εκπομπή ΄΄ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ” του ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7 και avena.gr

Το ευχάριστο σε αυτή τη συνέντευξη ήταν ότι ο κ. Παπαπέτρου γνωρίζονταν από εικοσαετίας πριν με τον Στέλιο Κουρνιάκο και η συνέντευξη όπως ήταν φυσικό είχε  συγκινησιακή φόρτιση ανθρώπινη,αλλά και εθνική υπερηφάνεια ιδιαίτερα όταν ο κ.Παπαπέτρου αναφέρθηκε για τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν σε Βεργίνα και σχολή Αριστοτέλη.

Ο κύριος Παπαπέτρου μαζί με άλλους 20 κύπριους αγρότες βρίσκεται στη χώρα μας και στο νομό Ημαθίας στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος που θέλει την γνωριμία των αγροτών μεταξύ τους για την μεταφορά γνώσεων και εμπειριών.

Mας είπε Λοιπόν ο κύριος Παπαπέτρου ότι στην Κύπρο τα ασφάλιστρα για τις αγροτικές παραγωγής είναι 50-50 με το κράτος και εκεί περιλαμβάνονται όλες οι ζημιές και σε περίπτωση που τα χρήματα δεν φτάσουν συμπληρώνονται από το κράτος.

Ακόμη όσον αφορά για τη Γεωργία μας είπε ότι οι νέοι δεν θέλουν να ασχοληθούν και ότι το ιδιωτικό χρέος των Κυπρίων προς τις τράπεζες είναι το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη.

Φυσικά μας απάντησε και για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο με τους Τούρκους και ότι νιώθουν την τρίτη στη εισβολή.Ζητούν δε την στήριξη από τη μητέρα πατρίδα. Όσον αφορά την εισβολή του 74 μας είπε ότι οι Τούρκοι δεν κέρδισαν κανένα πόλεμο,απλά ήταν όλα πουλημένα.

Τέλος εξέφρασε την μεγάλη συγκίνηση υπερηφάνεια που ένιωσε ο ίδιος και οι Κύπριοι συνάδελφοί του κατά τη διάρκεια της επισκέψεις τους στην Βεργίνα και στη σχολή του Αριστοτέλη, λέγοντας χαριτολογώντας  ότι ΄΄ότι κάνανε οι αρχαίοι πρόγονοί μας το γκρεμίσουμε εμείς Νεοέλληνες.

Δείτε την συνέντευξη.

Απάντηση