ΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και μαθητές από ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus μιλούν για την εμπειρία τους (Βίντεο)

Μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και μαθητές από ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus μιλούν για την εμπειρία τους στον AVENA.

Το πρωί της Τρίτης 1/10  η κάμερα του AVENA  βρέθηκε στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, το οποίο συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus για πρώτη φορά.

Εμείς συνομιλήσαμε με τη διευθύντρια κ. Μαρία Προύσκα, η οποία δήλωσε, ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι χώρες: η Ελλάδα, η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ιταλία και Πολωνία. Με βασικό κριτήριο την καλή γνώση αγγλικής γλώσσας επιλέχθηκαν 23 φιλοξενούμενοι μαθητές και 19 μαθητές από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας. Στην Ελλάδα το θέμα του προγράμματος είναι το θέατρο, γι΄αυτόν τον λόγο οι μαθητές του ΕΠΑΛ ξεκίνησαν από το καλοκαίρι προετοιμασίες και πρόβες, αφού την Τετάρτη θα ανεβάσουν την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο θέατρο ΔΙΟΝ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να γνωριστούν οι μαθητές μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να γνωρίσουν τη νοοτροπία και τον πολιτισμό άλλων χωρών.

Η καθηγήτρια κ. Σιδηροπούλου Καλλιρρόη δήλωσε, ότι το πρόγραμμα απαιτεί πολλή δουλειά, καλή διοργάνωση και άριστο συντονισμό.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι μαθητές, είπαν, ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία με ξεχωριστές δραστηριότητες που μέσω αυτών γνωρίζουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

 

Απάντηση