ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις Εκδηλώσεις «Μνήμη Μ. Ασίας» στην Εστία Νέας Σμύρνης ο Βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ),Αναστάσιος Μπαρτζώκας

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε συνεργασία με την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00 εκδήλωση στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «Μνήμης Μ. Ασίας»,με αφιέρωμα για την επέτειο της 2ας Μαΐου 1919.

Τα θέματα ήταν:

«2/15 Μαΐου. Η ημέρα απόβασης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ στη Σμύρνη. Ημέρες Δόξης και Θριάμβου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τα εξής:

Ομιλία και προβολή βίντεο με θέμα: «Ο Ελληνικός Στρατός στη Μικρά Ασία: 1919-1922» από τους Ιστορικούς της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ.

Ομιλία και προβολή βίντεο από την I Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» με έδρα τη Βέροια με θέμα: «I Μεραρχία Πεζικού– από το παρελθόν στο παρόν».

Παράλληλα λειτούργησε έκθεση με ιστορικά κειμήλια, φωτογραφικό υλικό και σημαντικά έγγραφα της περιόδου 1919-1922.

Το παρόν σε αυτήν την σημαντική εκδήλωση έδωσε και ο Βουλευτής της Ν.Δ Αναστάσιος Μπαρτζώκας αναφέροντας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook τα εξής.

«Είχα τη χαρά να παρευρεθώ σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη Μικρά Ασία, παρόντων του Αρχηγού ΓΕΣ Γ. Καμπά, του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Α. Νομικού και του Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Σ. Κολοκούρη, όπου υπήρξε έντονη η παρουσία και συμμετοχή της “δικιάς μας” 1ης Μεραρχίας Πεζικού.»

Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση