ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Κώστας Σαφέτης στις 29 Αυγούστου στο Μακροχώρι Ημαθίας!

Ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια που έχουν τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου και τις περισσότερες εκδηλώσεις, είναι αυτό που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μακροχώρι Ημαθίας προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου.

Η ενορία του Τιμίου Προδρόμου είναι η παλαιότερη και ίσως η πολυπληθέστερη. Η εκκλησία τιμάται στην μνήμη της αποτομής του Τιμίου Προδρόμου ( πανήγυρις 29 Αυγούστου). Είναι ίσως η ανάμνηση της παλαιάς αφιέρωσης του Μακροχωρίου στη Μονή της Πέτρας ως μετόχι. Εξάλλου δεν είναι συνηθισμένο η κυριώνυμος ημέρα της εορτής να συμπίπτει με αυστηρή νηστεία πράγμα που δυσκολεύει την χαρά του πανηγυριού και τους πανηγυριστές.

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το δικό του στίγμα αναφορικά με το πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου διοργανώνοντας κάθε χρόνο ξεχωριστές εκδηλώσεις με αγάπη και σεβασμό στα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Φέτος οι άνθρωποι του συλλόγου ανεβάζουν ακόμα ποιο ψηλά τον πήχη καθώς ο μοναδικός Κώστας Σαφέτης θα δώσει το παρόν στις 29 Αυγούστου υποσχόμενος μια μοναδική βραδιά.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου ενώ το πλήρες πρόγραμμα καθώς και οι ώρες έναρξης θα ανακοινωθούν με νεώτερη ανακοίνωση του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου.

Απάντηση