ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τάσος Τασιόπουλος: Τα ψέματα

Τα ψέματα
– Οι πολιτικές ιδέες διατρέχουν από την μια τους αιώνες και υπόκειται στην κρίση της ιστορίας.
– Από την άλλη οι εποχές και οι ιστορικές συνθήκες είναι αυτές που διαμορφώνουν τις “πολιτικές ιδέες” και προτάσσουν την κρατούσα ιδεολογία η οποία εν τέλει αποτελεί την κοινωνική συνείδηση.
– Αυτό σημαίνει ότι η έρευνα, ο προβληματισμός, η επιστημονική προσέγγιση, ο υλικός κόσμος και οι ιδέες βρίσκονται σε μια διαρκή συγκρουσιακή σχέση και το αποτέλεσμα είναι ο συντελεστής αυτής της σχέσης.
– Και τα κόμματα ως παραγωγοί πολιτικής αυτήν την λογική πρέπει να υπηρετούν, γιατί για την ευτυχία του ανθρώπου είναι χρεωμένος μεν ο ίδιος ο άνθρωπος μόνον που αυτό δεν μπορεί να το πετύχει μόνος του, αλλά μέσα σε σχέσεις ισότητας και συνεργασίας με άλλους ανθρώπους, δηλαδή μέσα από κόμματα.
– Οι καιροί βέβαια δεν καρτερούν, η ιστορία όμως της χώρας μας έχει τους δικούς της βηματισμούς και ευτυχώς τα πράγματα δεν τελειώνουν ποτέ.
– Μόνον που δεν αρκούν ψέματα, χάρτινες διακηρύξεως, ανύπαρκτα διακαιώματα και παραπλανητικά και ακριβοπληρωμένα – αλήθεια πού βρίσκονται τα λεφτά;- τηλεοπτικά μηνύματα.
– Επειδή το 2014, το 2015 και το 2019 δεν είναι μακριά, οι Βαρουφάκηδες, οι Κατρούγκαλοι, οι Πολάκηδες είναι εδώ, τα δημοψηφίσματα και οι νόμοι που ψηφίστηκαν είναι μια πραγματικότητα, ακόμα και ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ που την κοπάνησε ποικιλοτρόπως μας θυμίζει την παρουσία του, δύσκολα κανένας όταν παρακολουθεί τηλεοπτικά μηνύματα από την πλευρά των κυβερνώντων δεν παραδέχεται ότι τον φτύνουν.
– Η δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα και την παρανομία ως ελευθερία μας λέει από τα βάθη των αιώνων ο Ισοκράτης.
– Και καλά οι Ρουβίκωνες που δρουν ως πολίτες και θεωρούν την παρανομία ως ελευθερία, ο πρωθυπουργός όμως είναι δυνατόν την αυθάδεια να την θεωρεί ως δικαίωμα;
– Μας έβγαλε από τα μνημόνια ή παρέδωσε τα πάντα για 100 χρόνια στους δανειστές;
– Δυστυχώς για την πραγματικότητα συμβαίνει το δεύτερο, ευτυχώς όμως γιατί οι πολίτες έχουν πλέον διπλή ιθαγένεια του ΄Ελληνα και του Ευρωπαίου πολίτη και είναι χρεωμένοι για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας και έχουν την δυνατότητα να κόψουν την ιθαγένεια που δώρισαν οι ΤΣΙΠΡΟΚΟΤΖΙΑΔΕΣ στους βόρειους γείτονές μας.
– Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.
– Τον Οκτώβριο πχ. δεν πρέπει να έχουμε καθυστερήσεις και δυσκολίες στη σύνταξη του προϋπολογισμού, εκτός αν ισχύσει το φημισμένο “προσποιήσου το μεταρρυθμιστή, για να είσαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα μείνουν όπως πρώτα”.
– Όμως η μάχη δεν έχει χαθεί γιατί σε κανά δυο-τρεις μέρες έχουμε εκλογές και είναι δυνατόν τα πάντα να τροποποιηθούν και να υπάρξει μια αλλαγή στην πραγματικότητα της χώρας και όχι μόνον στους τίτλους κάποιων εφημερίδων.
– Να υπάρξει δηλαδή μαι αλλαγή σε μετεκλογικές εξελίξεις που θα αξιώνουν την υπέρβαση θεσμικά, κοινωνικά και πολιτικά στον χώρο της σοσιαλιστικής Κεντροαριστεράς και της προόδου που θα δώσει έξοδο στα μελλοντικά αδιέξοδα.
Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Είμαστε πολύ κοντά στις εθνικές εκλογές για να ξεμάθει το χέρι κάποιων που παριστάνουν τους σπουδαίους ΠΑΣΟΚΟΥΣ
– Κοντά είναι και η γαλάζια πολυκατοικία για να σμίξουν τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών με αυτά των αφεντικών τους στις βουλευτικές.
– Ό,τι είχαν εξάλλου να εισπράξουν από το ΠΑΣΟΚ εδώ και στο εξωτερικό το πήραν. Δεν θα είναι οι πρώτοι.
– Στο καλό και να μας γράφουν.
ΥΓ2. “Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τουλάχιστον προσπάθησε να μην την εξευτελίζεις”.
Κ. Καβάφης από το ποίημα “όσο μπορείς”.
ΥΓ3. Η απάντηση σε τριτοκλασάτους περίεργους υποστηρικτές της παρασπονδίας στις εκλογές της κατάντιας που κέρδισαν οι κάδοι των σκουπιδιών, η απάντηση υπάρχει στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Απάντηση