ΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση “Το Κύμα” από το Λύκειο Μακροχωρίου! (βίντεο & φωτο)

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Το Κύμα”, από την θεατρική ομάδα του Λυκείου Μακροχωρίου.

To ΓΕΛ Μακροχωρίου παρουσίασε μια παράσταση καλοσκηνοθετημένη και καλοδουλεμένη.Μια παράσταση που δεν περιορίστηκε στο θέμα του ρατσισμού αλλά ήταν άκρως επίκαιρη αφού ανάδειξε θέματα όπως η ισότητα η μετανάστευση ο σχολικός εκφοβισμός και πολλά άλλα.

Ένα θεατρικό έργο πρέπει να επικοινωνεί με το κοινό και αυτό το κατάφεραν πλήρως οι μαθητές του ΓΕΛ Μακροχωρίου μεταφέροντας τους πληθώρα συναισθημάτων.

Συνήθως οι «προσαρμογές» που γίνονται σε θεατρικά μάλλον τα «αλλοιώνουν».

Αυτή την φορά, όμως, οι «αλλαγές» που έκανε το «ΓΕΛ Μακροχωρίου» στο έργο του Ντένις Γκάνσελ (Dennis Gansel “Το Κύμα” (Die Welle/The Wave – 2008) ήταν κάτι παραπάνω από εύστοχες και πετυχημένες προσαρμόζοντας “Το Κύμα” στην δικιά μας πραγματικότητα στην δικιά μας κοινωνία.

Η ταινία:”Το Κύμα”

Εκπαιδευτικός σε Γερμανικό Λύκειο, επιχειρεί να αναλύσει τις αρχές της αυτοκρατίας στους μαθητές του. Οδηγούμενος από την απαθή τους στάση και τη βεβαιότητα αυτών ότι η ύπαρξη φασισμού σε προοδευμένους λαούς είναι αδύνατη, θα μετατρέψει το μάθημά του σε πείραμα, μελετώντας τα στάδια ανάπτυξής του. Ο καθηγητής θα υποχρεώσει τους μαθητές να ντύνονται ομοιόμορφα, να αποδίδουν σεβασμό προς το πρόσωπό του και να δρουν με κοινούς σκοπούς, ως ενιαίο δηλ. σύνολο. Τα μέλη όμως του αποκαλούμενου και ως «Κύμα», θα πολλαπλασιαστούν, και οι μαθητές που το αποτελούν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια δράσης που όρισε ο καθηγητής Βένγκερ.

Το δικό μας ερώτημα:

Είναι κύμα της εποχής ή κάτι παραπάνω;

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα σαφώς δικαιώνει άπαντες.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια-Σύνταξη:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Δείτε μέσα από τον φακό του avena.gr την Θεατρική Παράσταση:

Φωτορεπορτάζ:

Το βίντεο ήταν μια ευγενική χορηγία των καταστημάτων:

Απάντηση