ΗΜΑΘΙΑΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αύριο κατατίθεται η αίτηση επαναμέτρησης και των 2 αναμετρήσεων από τον Κώστα Ναλμπάντη, που ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Αύριο Τετάρτη κατατίθεται η αίτηση του Κώστα Ναλμπάντη για την επαναμέτρηση των ψηφοδελτίων τόσο για τη πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή.

Αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, όπου βάση του νόμου δίνεται η κατανομή των εδρών, που ως γνωστόν έδωσε στους συνδυασμούς του: Ναλμπάντη 9, Γκυρίνη 9, Πανταζόπουλου 8, Χαλκίδη 6 και Ιακωβίδη 1.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα 1200 άκυρα ψηφοδέλτια τα 800 ανήκουν στον συνδυασμό του Κώστα Ναλμπάντη.

Στην περίπτωση που 80 εξ’ αυτών θεωρηθούν έγκυρα τότε ο συνδυασμός του Κώστα Ναλμπάντη παίρνει ακόμη 1 έδρα και αυτή θα είναι από την πλευρά του κ. Πανταζόπουλου, όπως λένε οι πληροφορίες.

Στην περίπτωση αυτή, αλλάζουν οι συσχετισμοί των δυνάμεων. Ως γνωστόν, για να γίνει η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας χρειάζονται 17 σύμβουλοι από τους 33 που εκλέγονται στο δήμο. Δηλαδή, δεν μπορεί να γίνει διοίκηση με τους 2 συνδυασμούς (1ος Γκυρίνης και 3ος Πανταζόπουλος), που την Κυριακή πανηγύριζαν την νίκη τους.

Αυτό σημαίνει, ότι θα έχουμε νέα δεδομένα, τα οποία και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σημειωτέον, η αίτηση της επαναμέτρησης για να έχει δικαίωμα να γίνει, θα πρέπει πρώτα το πρωτοδικείο να ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα. Γι΄αυτόν τον λόγο, η αίτηση θα γίνει αύριο από τον συνδυασμό “Αξίζουμε καλύτερα” του Κώστα Ναλμπάντη και δεν έγινε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης.

 

Απάντηση