ΕΛΛΑΔΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Σοφία Κωταΐδου είναι η νέα υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

Η Σοφία Κωταΐδου είναι γεωπόνος, περιβαλλοντολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης επί μακράς σειράς ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού με εξειδίκευση σε θέματα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, αγροτικά, καινοτόμες τεχνολογίες, διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων, ωρίμανσης και υποβολής προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης.
Ερευνήτρια σε θέματα που σχετίζονται με τη Διαχείριση της Βιοποικιλότητας, την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Αειφόρο Γεωργία και των εφαρμογών της επιστήμης της Οικολογίας όπως η ευφυής γεωργία και η γεωργία ακριβείας με στόχο την μεγιστοποίηση του περιβαλλοντικού και οικονομικού οφέλους. Υποψήφια Διδάκτορας του ΑΠΘ στον τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος με αντικείμενο την τιμολόγηση του αγροτικού νερού σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής.
Έχει πολύχρονη εμπειρία σε επίβλεψη μελετών και σχεδίων περιβαλλοντικής στρατηγικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων, δημιουργία Πράσινων Σημείων, εφαρμογή συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα δημοτικά κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, προώθησης της ηλεκτροκίνησης.

Δεκαπέντε νέοι υποψήφιοι συμπληρώνουν το ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, εκ των οποίων και η Σοφία Κωταΐδου, οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο των περιβαλλοντικών κινημάτων, της Οικολογίας, της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν στους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, με πίστη στο όραμά τους για μια Ευρώπη αλληλέγγυα απέναντι στους πολίτες της, έχουν στόχο την οικονομική ανάπτυξη με γνώμονα την προστασία του Περιβάλλοντος, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την ισότιμη συμμετοχή των λαών στη λήψη των αποφάσεων.

Απάντηση