ΕΛΛΑΔΑΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με σεβασμό στις παραδόσεις στα ήθη και έθιμα,παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση του συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου “Ιστορία Γραμμένη με Χορό” (βίντεο & φωτο)

Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Ιστορία Γραμμένη με Χορό” σε σενάριο,λαογραφική έρευνα και διδασκαλία χορού του χοροδιδάσκαλου,Ασβεστά Βασίλη παρουσίασε με τεράστια επιτυχία ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου,γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 40χρόνια παρουσίας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13-4-19 στον χώρο τεχνών Βέροιας με την προσέλευση του κοινού να ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Η βραδιά άνοιξε με τον μήνυμα του προέδρου του συλλόγου κ.Βαμβακόπουλου Γεώργιου,δίνοντας την σκυτάλη στον χοροδιδάσκαλο Ασβεστά Βασίλη που μεταξύ άλλων είπε:

«Νέοι άνθρωποι σμίγουν μέσα τους το παρελθόν και το μέλλον.Διψούν για γνώση ,έμπνευση και συγκίνηση και καθιστούν την προσπάθεια μας αυτή όχι μόνο ελκυστική αλλά και συλλεκτική.Χαρείτε και χειροκροτήστε την ευγενική προσπάθεια των παιδιών.»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Διοικητικού συμβουλίου ενώ ακολούθησε βράβευση για την προσφορά στην ποντιακή παράδοση στους:

κ.Γενετίδη Θανάση,κ.Παλασίδη Νίκο,κ.Παπαδόπουλο Χρήστο,κ.Σοφιανίδη Ξενοφών,κ.Ταχταλίδη Νίκο και στην κ.Τσουφλίδη Δέσποινα.

Στην συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη.

Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Βέροιας κ.Κώστας Βοργιαζίδης,ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας κ. Στέργιος Διαμάντης καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας του Μακροχωρίου κ.Βαλάντης Κεχαίδης.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια-Σύνταξη:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Δείτε μέσα από την κάμερα του avena.gr βίντεο της παράστασης:

Φωτορεπορτάζ:

Απάντηση