ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις σχολικές καθαρίστριες πραγματοποίησε η Λαϊκής Συσπείρωση στον δήμο Αλεξάνδρειας

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις σχολικές καθαρίστριες πραγματοποίησε, το πρωί της Τρίτης 9 Απρίλη, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αλεξάνδρειας, με βάση την πάγια θέση του ΚΚΕ για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα .

Στην κινητοποίηση εγγράφως κατατέθηκαν τα εξής:

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την στάση που τηρεί η τωρινή δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, όπως και ο αντιδήμαρχος της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Στέφανος Γκιουρτζής, σχετικά με την αντιμετώπιση των εργασιακών ζητημάτων των καθαριστριών των σχολείων του δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Α) Ενώ η περίπτωση γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 18 του νόμου 3870/2010 αντικαταστάθηκε ως εξής «για τα διδακτικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παρ. 5 του άρθρου 113 του νόμου 1892/1990 (Α΄ 101) καταρτίζονταιενιαίαμε διάρκεια δύο (2) διδακτικών ετών»,ο Δήμος Αλεξάνδρειας,πρωτοτυπώντας έναντι όλων των υπόλοιπων Δήμων, υπέγραψε «ετήσιες συμβάσεις»διατηρώντας σε ομηρία τους αναδόχους καθαριστές και καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Β)Oι Συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν καταρτήθηκαν για διάρκεια 10 μηνών,την από 1/09/2018 εως 30/06/2019, αλλά για διάστημα 9 μηνών από 1/10/2018 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να μην πληρωθούν για 10 μήνες αλλά για 9 μόνον.

Γ) Δεν χορηγούνται γάλατα καθώς επίσης και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αλεξάνδρειας καταγγέλλει τέτοιου είδους απαράδεκτες αντεργατικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής και διεκδικεί να τελειώσει ο εργασιακός μεσαίωνας που ζουν οι σχολικές καθαρίστριες,που ουσιαστικά με ψίχουλα βιώνουν συνεχώς την αβεβαιότητα για το αύριο.
Η κατάσταση της υγιεινής στα σχολεία, η διασφάλιση της υγείας για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας αλλά και για τους εκπαιδευτικούς μας, επιβάλουν εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όπως επανειλημμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση»Αλεξάνδρειας παντού έχει τονίσει με όλους τους τρόπους&σε όλους τους τόνους.

Απάντηση