ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μικρότερη των προσδοκιών,με πολύ κατηγορώ και πολλά ΘΑ η συγκέντρωση του Παναγιώτη Γκυρίνη.(βίντεο-φωτο)

Σε μικρότερη του αναμενόμενου,συγκέντρωση, με δριμύ κατηγορώ εναντίον του Κώστα Ναλμπάντη και Μιχάλη Χαλκίδη, με απολογισμό του έργου του και με πολλές υποσχέσεις η ομιλία του δημάρχου και υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη το βράδυ της Δευτέρας 8/4 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Η ομιλία ξεκίνησε με  δριμύ κατηγορώ εναντίον πρώτα του Κώστα Ναλμπάντη  (για το Μακεδονικό την θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση από έμμισθες θέσεις χωρίς ποτέ να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό.Είπε)και στη συνέχεια του Μιχάλη Χαλκίδη. Τοποθετώντας ουσιαστικά τον εαυτό του στην τρίτη θέση της διεκδικήσεις του δημαρχιακού θώκου, διεκδικώντας τη δεύτερη θέση από τους δύο προηγούμενους.

(Καμία αναφορά σε Αργύρη Πανταζόπουλο και Ηλία Ιακωβίδη)

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποίησε ως δήμαρχος.(παιδικές χαρές, εγκαίνια πολιτιστικού κέντρου, αποχετευτικού Μελίκης, κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο και φροντιστήριο)

Τέλος Αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του για την επόμενη θητεία και αμέσως μετά προχώρησε στην ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Μετά το βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν από την εκδήλωση,δείτε και το δελτίο τύπου του συνδυασμού.

Κάμερα Παναγιώτης Γιοβανόπουλος. Φωτογραφίες Μανώλης Πεχλιβανίδης

Δελτίο τύπου.

Μέσα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που έδειξε με πολύ καθαρό τρόπο το νικητή στις εκλογές του Μαΐου ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας και υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιωτης Γκυρίνης με την “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” παρουσίασε τις προγραμματικές Θέσεις του συνδυασμού καθώς επίσης και τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους.
Στην συγκέντρωση παραβρεθήκαν ο Βουλευτης της Νεας Δημοκρατίας Βεσυρόπουλος Απόστολος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καλαιτζιδης Κωνσταντίνος, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Καρατζούλα Νίκη και ο , Τεληγιαννίδης θεόφιλος, ο υποψήφιος Βουλευτής Μπαρτζώκας Τάσος, οι υποψηφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Κίμωνας Παράσχος και η Ολυμπία Σουγιουλτζή – Γκασνάκη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας , ΔΗ.ΜΤΟ Αλεξανδρείας Νίκος Τάκης, οι πρώην Αντινομάρχοι Γκιούρτζης Γιάννης και Σουρλός Κωνσταντίνος οι πρώην Δήμαρχοι Καρέλης Κώστας , και Στεργιόπουλος Γρηγόριος και ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και πολύ κόσμο έξω απο την αίθουσα ξεκίνησε ο Δήμαρχος την ομιλία του ευχαριστώντας όλους και όλες για την παρουσία τους τονίζοντας τη βεβαιότητα της Νίκης μετά από τη μεγάλη αυτή συγκέντρωση, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Μακεδονίας μας!

Η συγκέντρωση νίκης της «ΩΡΑσ ΕΥΘΥΝΗΣ» στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

«Φίλες και Φίλοι
Από τη Μελίκη μέχρι το Σταυρό
Από το Κλειδί μέχρι το Νεοχώρι
Από την πόλη της Αλεξάνδρειας ,
από όλο το Δήμο μας
Είμαστε όλοι και όλες εδώ για να δηλώσουμε
με τον πιο δυναμικό τρόπο ποιος θα είναι ο νικητής στις εκλογές του Μαϊου .
Και η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση , αλλά και το χαμόγελο όλων σας στέλνουν μήνυμα νίκης .
Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ θα είναι και πάλι η νέα διοίκηση του δήμου που ζούμε και αγαπάμε
Φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστώ
Σας ευχαριστώ όλους και όλες για την αποψινή παρουσία σας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, για την πίστη και την αγάπη σας στο πρόσωπό μου.
Απόψε με τη δυναμική παρουσία σας δίνετε νόημα και περιεχόμενο στον αγώνα όλων μας.
Σας ευχαριστώ εγώ και οι συνεργάτες μου και
δεσμευόμαστε με ευθύνη, ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το Δήμο Αλεξάνδρειας στολίδι της Μακεδονίας.
Της Μακεδονίας του Αλέξανδρου, του Φιλίππου και όλων των Μακεδονομάχων .
Τη Μακεδονία της καρδιάς μας ,τη Μακεδονία των παιδιών μας ,που αυτές τις μέρες αμφισβητείται η ιστορία της και η γλώσσα της .
Τη Μακεδονία που οι άλλοι υποψήφιοι δεν τολμούν όχι να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το όνομά της αλλά ούτε καν να το αναφέρουν .
Κανένας τους δεν έκανε καμία αναφορά για ένα τόσο σοβαρό και ιστορικό θέμα.
Άλλοι σιωπούν και άλλοι έχουν αποφασίσει να βαδίζουν μαζί με την κυβέρνηση στο ξεπούλημα του ονόματος και της γλώσσας.
Αυτό που μόνο τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν τις εκλογές και για αυτό συμμαχούν και με εκείνους που ανοίγουν το δρόμο στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.
Θέλουν να διοικήσουν το Δήμο αδιαφορώντας για τη Μακεδονία μας ,για την Ιστορία μας για τη γλώσσα μας .
Αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε και εσείς και εμείς ,γιατί η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» θα είναι και πάλι στη διοίκηση του Δήμου»
Στη συνέχεια τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ανέλαβε τη διοίκηση πριν από πέντε περίπου χρόνια . Ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην συνεργάτη του και νυν υποψήφιο Δήμαρχο για όσα είχε καταλογίσει στη Διοίκηση .
«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την ευθύνη του δήμου Αλεξάνδρειας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση,
που είχε άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.
Το πρώτο που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου.
Και το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο .
Ελαφρύναμε κατά πολύ το οικονομικό χρέος .
Είμαστε από τους πολύ λίγους δήμους που δεν προσφύγαμε στην εύκολη λύση των δανείων .»
«Στον αγώνα μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ σοβαρούς λόγους
περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους με λιγότερα χρήματα και λιγότερο προσωπικό»
«Στα 17 χρόνια στη διοίκηση ας μας πει ένα έργο, μια πρόταση , μια μελέτη η οποία ήταν δική του σκέψη ,δικό του αποτέλεσμα.
Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΛ για χρόνια χωρίς καμία εναλλαγή .
Στην προέκταση τις αποχέτευσης της τότε Διοίκησης ,πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ ήταν ,ακόμη στα δικαστήρια τρέχει η ΔΕΥΑΛ, ακόμη περιμένουν την απόφαση και ειλικρινά, δεν θέλουμε να καταδικαστεί κανείς .
Ανθρώπινο είναι και θέλουμε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή η δίκη.»
«Μίλησε για φακέλους που είχε ετοιμάσει και δημιουργήσει ο κ. Αλεξόπουλος.
Δεν έχω καμιά πρόθεση να εμπλέξω τον κ. Αλεξόπουλο τον οποίο και εκτιμώ και σέβομαι ,
όμως πρέπει να μας πει ο πρώην συνεργάτης μου που παρέλαβε τους φακέλους, τι τους έκανε; που τους πήγε?
Τι πρόταση έκανε ;; και τι έπραξε αυτός ως Αντιδήμαρχος έργων?
Μήπως, έμειναν στα συρτάρια του ή μήπως τους έδωσε κάπου , γιατί θα έπρεπε να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση, που τώρα συνεργάζεται και την εκπροσωπεί.
Μίλησε και είπε ότι σαν αντιδήμαρχος έργων δεν είχε αρμοδιότητες και μηχανήματα, αλλά αν ήταν έτσι, που δεν ήταν φυσικά, αν ήταν όμως λέω , γιατί δεν παραιτήθηκε όμορφα και ωραία όπως οφείλει να πράξει ένας ηγέτης που σήμερα διεκδικεί να γίνει Δήμαρχος ;
Γιατί δεν διεκδίκησε το αυτονόητο ;
Γιατί δεν έπραξε αυτό που θα έκανε ο κάθε υπεύθυνος πολιτικός ,αλλά συνέχισε να λειτουργεί ,χωρίς τα εργαλεία και τις αρμοδιότητες που ο τίτλος του είχε;
Μήπως ήταν μια σκόπιμη ενέργεια για να βγει μετά ως κατήγορος?
Μίλησε σαν έργο δικό του σοβαρό και σπουδαίο για την αποπληρωμή Δανείου της ΔΕΥΑΛ ,έχοντας ένα πολύ πολύ απλό σκεπτικό.
Μιλά για την αποπληρωμή των τόκων από το Δάνειο της ΔΕΥΑΛ και ακούστε Φίλοι και Φίλες σκεπτικό ηγέτη που δηλώνει ότι υπερέβαλλε για να μην χρωστά η ΔΕΥΑΛ:
Η δόση του δανείου ήταν 200.000 περίπου χιλιάδες .
Από την κυβέρνηση ,χωρίς καμία προσπάθεια, έπαιρνε επιχορήγηση 200.000 και αυτά τα 200.000 τα έδινε στο δάνειο… Έπαιρνε επιχορήγηση – έδινε τόκους.
Μόλις η επιχορήγηση σταμάτησε, σταμάτησε και η ΔΕΥΑΛ να πληρώνει τους Τόκους .
κανένα ευρώ από τα ταμεία της ΔΕΥΑΛ, καμία προσπάθεια αποπληρωμής του δανείου .
Το αποτέλεσμα γνωστό.
Οι τόκοι έγιναν κεφάλαιο και αν λάβουμε υπόψη ότι και η Διοίκηση του κ. Δημητριάδη δεν πλήρωσε τόκους, οι τόκοι της ΔΕΥΑΛ έγιναν οικονομικό Τσουνάμι για το Δήμο μας.
Μια οικονομικά μεγάλη Μαύρη τρύπα και με την ευθύνη της τότε ΔΕΥΑΛ.
Αυτή τη μαύρη τρύπα εμείς την κλείσαμε, με οριστική πληρωμή του τότε δανείου όπως οφείλαμε.
Η τότε όμως κακή διαχείριση του τότε Προέδρου στέρησε από τους δημότες σήμερα αγορά 4 ή 5 απορριματοφόρων αξίας 630.000 που είναι μια σοβαρή αιτία από την οποία ο τόπος ταλαιπωρείται σήμερα»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της Διοίκησης, το οποίο πολύ αποφεύγουν να το αναφέρουν .
«Στην εποχή της κρίσης ο δήμος πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες που συνεχώς αυξάνονται .
Στηρίξαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο με τον καλύτερο τρόπο με χρηματοδότηση 234.000 ευρω.
Και αυτές οι δομές έχουν ωφελήσει αρκετούς συμπολίτες μας , συγκεκριμένα , με επίσημα στοιχεία τα δύο τελευταία χρόνια ωφελήθηκαν 600 νοικοκυριά.
Επίσης στηρίξαμε το Κέντρο κοινότητας του Δήμου με παράρτημα ΡΟΜΑ με το ποσό των 371.000 όπως επίσης με χρηματοδότηση 79.000 λειτούργησε Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας και Δεξιοτήτων Ρομά .
Δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό φροντιστήριο με ωφελούμενους 220 μαθητές και μαθήτριες με 27 εκπαιδευτικούς ,ενώ είχαμε και μαθητές και μαθήτριες που έγιναν φοιτητές παρακολουθώντας μόνο το κοινωνικό φροντιστήριο.
Επίσης μέσα το 2018 έγινε επανασύνδεση ρεύματος σε 70 σπίτια.
Το νομικό πρόσωπο ΟΠΑΚΟΜ στην τριετία είχε κέρδος 250.000 ενώ οι παροχές στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ήταν οι καλύτερες και αυτό είναι δείγμα ποιοτικής και οικονομικής διαχείρισης .
Κανένα παιδί δεν έμεινε έξω από τους παιδικούς σταθμούς ενώ οι σωστοί και αξιόπιστοι, σε υποδομή , στελέχωση και λειτουργία Παιδικοί Σταθμοί είναι δείγμα αγάπης για τα πολύ μικρά παιδιά μας και φροντίδα για την εργαζόμενη μητέρα.
Κάθε καλοκαίρι οι μαθητές και οι μαθήτριες ΑΜΕΑ πήγαν σε κατασκηνώσεις δωρεάν.
Η ΚΕΔΑ επιχείρηση του Δήμου οργάνωσε πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων και δράσεων με πολύ χαμηλό κόστος χωρίς επιβαρύνσεις για το ταμείο του Δήμου μας.
Όλα τα χρόνια της διοίκησης στηρίξαμε με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία των σχολείων.
Οι σχολικές επιτροπές λειτούργησαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και έδωσαν τις καλύτερες και πιο γρήγορες λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία.
Αυτό φίλες και φίλοι είναι το κοινωνικό πρόγραμμα που η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ πίστεψε και το έκανε πράξη ,γιατί πιστεύουμε στον άνθρωπο και είμαστε με τον άνθρωπο
Φίλες και φίλοι
Ξεκινώντας την παρουσίαση όσων μικρών και μεγάλων έργων κάναμε θα πρέπει να σας πω ότι το ΕΣΠΑ ξεκίνησε μόλις το 2017 και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση πολλών έργων.
Κατ αρχήν εγκαινιάσαμε το Συνεδριακό εκθεσιακό κέντρο Ιστορίας και λαογραφίας ένα κτίριο 30 χρόνων που ζωντάνεψε με τις δικές μας ολοκληρωμένες ενέργειες.
Κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι εμείς το ολοκληρώσαμε και το εγκαινιάσαμε και δεν ήρθαν να τιμηθούν.
Τους κατανοούμε……
Το Συνεδριακό με μας στη διοίκηση θα συνεχίσει να λειτουργεί σε πείσμα κάποιων που το ήθελαν κλειστό και άδειο
Ολοκληρώσαμε μικρά και μεγάλα έργα για ένα Δήμο πιο λειτουργικό και πιο ανθρώπινο .
Έγιναν ασφαλτοστρώσεις 267 .000 με χρηματοδότηση από πρόγραμμα.
Επίσης έγιναν ασφαλτοστρώσεις από Δημοτικούς Πόρους Με συνολική Αξία  763.000 € και με Προγραμματική από Περιφέρεια
Συνολική Αξία 200.000 €
Σύνολο ασφαλτοστρώσεων 1.300.000.
Σχέδιο ύδρευσης και υλοποίησης σχεδίου ασφάλειας νερού Δήμου Αλεξάνδρειας με χρηματοδότηση 311.000.
Με δημοτικούς πόρους 520.000 ευρω δόθηκαν σε λειτουργία 10 παιδικές χαρές ασφαλείς και όμορφες για να τις χαρούν τα παιδιά μας .
Σύντομα ακόμη έξι παιδικές χαρές θα δοθούν σε χρήση στην Αλεξάνδρεια και σε δημοτικά διαμερίσματα.
Πρόθεσή μας είναι παιδικές χαρές σε όλο το δήμο.
Εντάχτηκε και δημοπρατήθηκε προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος τηλεχειρισμού τηλεέλεγχου και παρακολούθησης διαρροών του πόσιμου νερού στις Αντιγονίδες , στη Μελίκη και στο Πλατύ με 1.886.000 ευρω ώστε να ελέγχουμε και την ποιότητα του νερού και τις διαρροές.
Έγινε προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικών μηχανημάτων και καλαθοφόρο με χρηματοδότηση 362.000
Και βέβαια καταφέραμε και εντάξαμε το
Αποχετευτικό της Μελίκης με χρηματοδότηση
7.304.000
Το έργο ξεκίνησε και θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής κάνοντας έτσι την καθημερινότητα των πολιτών πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη .
Φίλες και φίλοι
Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ανέλαβε τη διοίκηση με δέσμευση και ευθύνη και αυτό το έκανε πράξη.
Με δράσεις ομορφαίνουμε την καθημερινότητα
Η κατασκευή του τάπητα στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου γυμνασίου ,η επισκευή και συντήρηση γηπέδων μπάσκετ των σχολικών αύλειων χώρων, η ανάπλαση στα Αμπελοτόπια , η αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με σύστημα φόρτισης ,ο ποδηλατόδρομος, και το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπλασης με σύνολο χρηματοδότησης 800.000 ευρω είναι έργα που ολοκληρώθηκαν ή ξεκίνησαν ή είναι έτοιμα να ξεκινήσουν .
Αυτά είναι έργα που πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση 11.000.000 περίπου εκατομμυρίων και αυτά τα έργα οι άλλοι υποψήφιοι τα θεωρούν μηδενικό εργο.
Όμως έχουμε προγραμματίσει και έχουν κατατεθεί οι μελέτες και είναι έτοιμα προς έγκριση και άλλα έργα και η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ στη νέα τετραετία θα τα ολοκληρώσει .
Στο πολύ άμεσο μέλλον θα έχουμε 4 νέα απορριματοφόρα ,τα τρία αξίας 300,000 και ένα τελείως καινούργιο 180.000 τα οποία θα δώσουν τη σωστή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην καθαριότητα.
Η αντικατάσταση και ολοκλήρωση του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας με χρηματοδότηση 605.000 ευρω.
είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και εμείς θα το τελειώσουμε για να έχουν ένα χώρο σωστό τα παιδιά μας να αθλούνται .
Το ανοιχτό κέντρο εμπορίου αξίας 1.900.000 ευρώ είναι μια πρόταση για έγκριση σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και πιστεύω ότι θα εγκριθεί .
Όσο και αν κάποιος υποψήφιος κινδυνολογεί ότι δεν θα εγκριθεί ,ίσως έχει μάθει να μην θέλει τον τόπο να προχωρά και να προοδεύει.
Η αξιοποίηση εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ανοιχτό κολυμβητήριο αξίας 1.000.000 ευρώ θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης του λειτουργικού κόστους του κολυμβητηρίου .
Η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων στις παιδικές χαρές τοπικών διαμερισμάτων με χρηματοδότηση 279.000 .
Η αναβάθμιση υφισταμένων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στην Αλεξάνδρεια με χρηματοδότηση 7.500.000 είναι ένα αναγκαίο έργο.
Αυτά τα έργα φίλες και φίλοι έχουν υποβληθεί με συνολικό ποσό των 13.000.000 εκατομμυρίων και θα δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.»
Επίσης ανέφερε εν συντομία κάποιες από τις Δεσμεύσεις της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για τη νέα τετραετία .
Δεσμεύομαι για υπηρεσίες σύγχρονες και αξιοκρατικές.
Δεσμεύομαι για ενότητα και συνεργασία, για τη δημιουργία μιας συμμαχίας των πολιτών.
Δεσμεύομαι εγώ και οι συνεργάτες μου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις
Δέσμευση 1η
Εξορθολογισμός και αποτελεσματικότερη διαχείριση των ήδη περιορισμένων πόρων
Κάθε νοικοκυρεμένος δήμος ,αλλά και κάθε φορέας δημόσιας διοίκησης πρέπει να διαμορφώνει συνθήκες χρηστής και έντιμης διαχείρισης .
Επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου για περισσότερη γνώση και τεχνογνωσία.
Δέσμευση 2η
Δήμος κοινωνικής Αλληλεγγύης για όλους τους κατοίκους για όλες τις ηλικίες.
Βελτίωση αστικής υποδομής υπέρ ΑΜΕΑ
Ενέργειες υποστήριξης ΑΜΕΑ
Δημιουργία δημοτικού κέντρου ψυχικής υγείας.
Ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό .
Παροχές υγείας ,υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης στην Τρίτη ηλικία.
Εξειδικευμένες δράσεις στήριξης ευπαθών ομάδων και πληθυσμού ,γυναίκες ,μονογονεϊκές οικογένειες ,κοινωνικού αποκλεισμού .

Δέσμευση 3η
Παιδεία πολιτισμός Αθλητισμός Νέα γενιά
Διεκδικούμε ένα δήμο της παιδείας και του πολιτισμού .
Με χρήματα και από το δημοτικό ταμείο στηρίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τη λειτουργία όλων των σχολείων.
Από το Σεπτέμβριο ξεκινά στην Αλεξάνδρεια η λειτουργία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου
Ενεργών Πολιτών. Άμεσα ξεκινά ,από τον Απρίλιο, Πρόγραμμα
του Κοινωνικού Πανεπιστημίου στον Τομέα της Δημιουργικής Γραφής που απευθύνεται
σε μαθητές και μαθήτριες
Στηρίζουμε τη λειτουργία του Συνεδριακού Εκθεσιακού κέντρου στη βάση της ανταποδοτικής λειτουργίας με Διοικητικό Συμβούλιο αυτής της αρμοδιότητας.
Δημιουργούμε κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας .Υποστήριξη της νεανικής πρωτοβουλίας,
Δέσμευση 4η
Δίπλα στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο
Δέσμευσή μας για ένα σχέδιο που εκφράζει την πρότασή μας για το μέλλον του αγροτικού πληθυσμού του νομού μας το μέλλον του πρωτογενούς τομέα .
Δημιουργούμε γραφείο και δίκτυο ενημέρωσης όλων εκείνων που εμπλέκονται στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Εκμετάλλευση της γεωθερμίας ή του φυσικού αερίου για φτηνή ενέργεια
Ενίσχυση της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Δέσμευση 5η
Ανάπτυξη με καινοτομία, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων

Ένας από τους κυρίαρχους στόχους είναι η δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για
την ίδρυση νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με παράλληλη στήριξη των υφισταμένων.
Δημιουργία υποδομών και κατάλληλου περιβάλλοντος για ένταξη σε ευρωπαϊκά
προγράμματα, προκειμένου να ενισχυθούν βιοτεχνίες, να γίνουν βελτιώσεις γεωργικών
μονάδων, βελτιώσεις καλλιεργειών.

Δέσμευση 6η
Περιβάλλον –καθαριότητα
Θέλουμε καθαρό περιβάλλον ,χωρίς σκουπίδια και ρύπανση.
Το περιβάλλον μας αφορά όλους και η προστασία του μας χρειάζεται όλους .
Η καθαριότητα θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα μας με εκσυγχρονισμό του
συστήματος καθαριότητας και αποκομιδής.
Αγορά εξοπλισμού για την περίοδο του χειμώνα με τα πολλά χιόνια.
Εξοικονόμηση ενέργειας με Πρόγραμμα Δράσης Αειφόρου Ενέργειας ,στα
Δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις ,στο φωτισμό των οδών και των πλατειών και στα
οχήματα .
Φροντίδα των αδέσποτων ζώων με πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης .
Στόχος μας είναι η εξυγίανση του πληθυσμού των ζώων και η διασφάλιση των συνθηκών
που μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή συμβίωση ανθρώπων και ζώων
Αξιοποίηση ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων για τη μείωση του κόστους
λειτουργίας των υπηρεσιών περιβάλλοντος
Δέσμευση 7η
Λειτουργικός και ανθρώπινος δήμος
Ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για την
αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών
Επιδίωξη μας ήταν και είναι να ζούμε σε ένα δήμο λειτουργικό ,ανθρώπινο και φιλικό .
Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας στα τέσσερα χρόνια διοίκησης και σε αυτό θα
στοχεύσουμε και στη νέα τετραετία.
Μετατροπή σε έξυπνο και ψηφιακό δήμο Αλεξάνδρειας.
Δημιουργία αστικής συγκοινωνίας για το διευρυμένο δήμο μας .
Αντιπλημμυρική υποδομή και παρεμβάσειςρυμοτομίας.
Δέσμευση 8η
Βιώσιμη τοπική Ανάπτυξη .
Στην εποχή της κρίσης που βιώνουμε και ζούμε ηΤοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι
κοντά στον πολίτη και συγχρόνως να συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής
οικονομίας με την ενίσχυση της οικονομικής διαχείρισης .
Στόχος μας είναι ο δήμος να ζωντανέψειδίνοντας κίνητρα για εξέλιξη και δημιουργία .
Δημιουργούμε γραφείο απασχόλησης και εργασίας και επιχειρηματικότητας το οποίο

θα αναλάβει δράσεις όπως:
Συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων και εργαζομένων .
Αυτές είναι οι δράσεις και οι ενέργειες που μαζί με πολλές άλλες που θα είναι αποτυπωμένες στο πρόγραμμά μας είναι η συνολική πρόταση της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για τη νέα τετραετία. για το μέλλον του Δήμου ,για την ανάπτυξη του δήμου μας με κέντρο τον άνθρωπο»
Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας σε ήρεμο και πολιτισμένο περιβάλλον
«Τελειώνοντας καλώ όλους τους υποψηφίους από όλους τους συνδυασμούς και όσους θα πάρουν μέρος με οποιοδήποτε τρόπο στις εκλογές του Μαϊου να δείξουμε έναν πολιτικό πολιτισμό τέτοιον που θα ταιριάζει σε ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς συκοφαντίες και ψέματα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, δίνοντας έμφαση στην ηθική και την ανθρώπινη υπόσταση, με μόνη αντιπαράθεση στα προγράμματα και μόνο σ΄ αυτά.»
Τελειώνοντας παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς υποψήφιους Σύμβουλους

Απάντηση