ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

SOS:Οι ασυνείδητοι συνεχίζουν να καίνε.Ακούστε την κραυγή αγωνίας των βατράχων που η φωτιά τους πλησιάζει (βίντεο)

Κολυμπάμε στα σκουπίδια ”κυριολεκτικώς και μεταφορικώς΄΄ δηλώνει ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος (Αστροφυσικός, ερευνητής του Χάρβαρντ, του CERN και του ΗARC).Έτσι λοιπόν και εμείς για ρεπορτάζ με φωτιά πήγαμε και σε παράνομο σκουπιδότοπο βρεθήκαμε.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής 7/4 μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε φωτιά κάπου ανάμεσα των χωριών Λουτρού και Καψόχωρας (Λίγο μετά τα νεκροταφεία της Καψόχωρας). Προσπαθώντας λοιπόν να βρούμε το σημείο όπου θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε χωρίς να κινδυνεύσουμε από τη φωτιά, ξαφνικά μπροστά μας βρέθηκε σκουπιδότοπος με μεγάλο όγκο σκουπιδιών.

Φυσικά βέβαια δεν είναι ο πρώτος που συναντάμε. Μιας και όπως έχουμε διαπιστώσει στον δήμο Αλεξάνδρειας όπου και να κοιτάξεις σκουπίδια θα δεις.

Ευτυχώς όμως ο συγκεκριμένος δεν ευθυνόταν για τη φωτιά.

Φωτιά όμως που έβαλε κάποιος από αυτούς τους ασυνείδητους, οι οποίοι φέτος βάλθηκαν να κάψουν όλο τον κάμπο της Ημαθίας.Ευτυχώς η φωτιά δεν προξένησε κάποια ζημιά σε κάποια περιουσία η’ να στοιχίσει σε ανθρώπινη ζωή.

Στοιχίζει όμως εξίσου, διότι η οικολογική και περιβαλλοντολογική καταστροφή που δημιουργεί είναι ανυπολόγιστη.Κάτι που για αυτό δυστυχώς Κανείς δεν ασχολείται.

Αυτό όμως που μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και αγανάκτηση και πόνο ταυτόχρονα (και θα παρακαλούσαμε να προσέξετε το βίντεο) είναι το πώς οι βάτραχοι φωνάζουν, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που διατρέχουν.

Αυτό λοιπόν είναι και το συγκλονιστικότερο σε αυτό το ρεπορτάζ

Απάντηση