ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σαρηγιαννίδης Ευστάθιος: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED»

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια διανύει μια μακρά περίοδο ύφεσης, με την οικονομία να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στους δήμους και τους πολίτες. Οι δημοτικές αρχές ψάχνουν για οικονομικές λύσεις στην καθημερινότητα μας, που θα προσδώσουν όχι μόνο μείωση εξόδων αλλά και καλύτερη ποιότητα. Συνδυασμός που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες. Μια από αυτές τις λύσεις αποτελούν οι λάμπες led. Τα πλεονεκτήματα μέσω της χρησιμοποίησης των λαμπτήρων led είναι πολλά. Αρχικά είναι ανακυκλώσιμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον συγκριτικά με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες.

Επίσης είναι ενεργειακά αποδοτικές, καθώς καταναλώνουν 90% λιγότερη ενέργεια από τις παραδοσιακές λάμπες. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, άμεσα θα φέρουν απόσβεση της αρχικής τους τιμής και θα δούμε μείωση των εξόδων μας στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, πετυχαίνεται η ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος, όπου οι πεζοί και τα μέσα μεταφοράς θα κινούνται με περισσότερη ασφάλεια.

Με την αντικατάσταση του φωτισμού εκτιμάται εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65% και εξοικονόμηση σημαντικών πόρων που πληρώνει ετησίως ο δήμος Βέροιας σε τιμολόγια οδοφωτισμού.

Επιπλέον, ο δήμος Βέροιας πετυχαίνει, ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης, λόγω της τεχνολογίας, της οποίας η διάρκεια ζωής φτάνει τα 20 έτη, καθώς και μείωση βλαβών και χρόνου αποκατάστασης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED.

Σαρηγιαννίδης Ευστάθιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δ.Ε Βέροιας  «Δράση με Γνώση»

Απάντηση