ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον η Αγροτική Ημερίδα για τις εφαρμογές της τεχνολογίας στην σύγχρονη ελληνική Γεωργία.

Μία Πολύ ενδιαφέρουσα Αγροτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29/3 στα γραφεία της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης πυρηνόκαρπων στο Μακροχώρι.

θέμα της ημερίδας, ”οι εφαρμογές της τεχνολογίας στην σύγχρονη ελληνική Γεωργία”. Ομιλητές αυτής της εκδήλωσης ήταν. Οι Παναγιώτης Κακαφίκας – Αντίπρόεδρος Δ.Σ. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, Κ. Μίχος – Υπεύθυνος διαχείρισης έργων Ευφυούς Γεωργίας NEUROPUBLIC,Ε. Σδράκας – Μέλος Δ.Σ. Αγροτικής Καινοτομίας και συντονιστής ο Χρήστος Γιαννακάκης Πρόεδρος Δ.Σ. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα τόσο στη συνέντευξη τύπου όσο και κάτι διάρκεια της ημερίδας, είναι ότι η ευφυής Γεωργία είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να φέρει σημαντική μείωση στο κόστος  αλλά και σημαντική και ποσοτική βελτίωση της Αγροτικής παραγωγής.

Αξιοποιείται της σύγχρονες τεχνολογίας και την επιστημονική γνώση με τέτοιο τρόπο ώστε ο παραγωγός να παίρνει σωστότερες αποφάσεις για την παραγωγή του ωφελώντας την οικονομία του αλλά και το περιβάλλον.

Το κόστος δε το οποίο επιβαρύνει στρεμματικά τον κάθε παραγωγό, όπως είπαν οι ομιλητές για την Ημαθία δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Βάση όμως άλλων περιοχών που το σύστημα λειτουργεί το κόστος ποικίλει ανάλογα με το προϊόν που καλλιεργεί ο καθένας και κυμαίνεται από 6 έως 20 ευρώ ανά στρέμμα.

Το ράδιο AVENA 97,7 και avena.gr ήταν εκεί και μετέδωσε ζωντανά την ημερίδα όπως και την συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε.

Απάντηση