ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φώτης Δημητριάδης:Δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πολιτιστικού.Είναι παράνομο.Πρέπει να παρέμβουν οι αρχές.Υπάρχει κίνδυνος να γίνει εκατόμβη.(Βίντεο)

 

Έντονη κριτική στην απόφαση του δήμου να προχωρήσει στα εγκαίνια του πολιτιστικού πνευματικού κέντρου της Αλεξάνδρειας χωρίς το έργο αυτό να έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του δήμου.

Έκανε το πρωί της Τρίτης 26/3 ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Φώτης Δημητριάδης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ενημερωτική εκπομπή ΄΄ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ” του ράδιο AVENA 97,7 και avena.gr

Ο κ.Δημητριάδης αναφερόμενος  στην ιστορική διαδρομή του έργου αυτού, που ξεκίνησε όπως είπε, από τον αείμνηστο Μπρουσκέλη, φτάνοντας στον Μπάμπη Γκιόνογλου όπου το έργο αυτό εντάχθηκε στα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και εμείς το δημοπρατήσαμε και το φθάσαμε στο σημείο εκείνο που το παραδώσαμε στην σημερινή διοίκηση.

Συνέχισε λέγοντας.

Εγώ δεν γνώριζα για τα εγκαίνια.Από μία εφημερίδα το έμαθα και μάλιστα ότι θα ακολουθήσει και συναυλία με είσοδο ελεύθερη.

Με κίνησε λοιπόν την περιέργεια και ρώτησα τον δήμαρχο, χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση.

1ο) Εάν έχει παραληφθεί το έργο από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής,η’ έστω προσωρινή παραλαβή?

2o) Eάν έγινε αυτό, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και παρελήφθη από αυτό? (δημοτικό συμβούλιο)

3o) Eάν έγινε η μεταβίβαση από το δημοτικό συμβούλιο στην κοινωφελή επιχείρηση η οποία θα είναι καθ ύλην αρμόδια για να το λειτουργήσει.

Ουσιαστικά (ο δήμαρχος)δεν απάντησε παρά μόνο είπε ότι κατά την άποψή του μπορεί να το λειτουργήσει.

Φυσικά όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Στη συνέχεια δε παρέθεσε το διαδικαστικό κομμάτι που πρέπει να τηρηθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει και νόμιμα να γίνουν τα εγκαίνια.

Ρώτησε ακόμη (ο Δημητριάδης) ποιος φορέας θα υλοποιήσει τα εγκαίνια και ποιος θα πληρώσει τις 8.000 ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων της συναυλίας. Μετά από πολλές πιέσεις όπως είπε αναγκάστηκε το λόγο να πάρει ο κ Δελιόπουλος ο οποίος παραδέχθηκε ότι η ΚΕΔΑ θα είναι ο φορέας που θα χρηματοδοτήσει αυτή τη συναυλία.

Τέλος αυτό που με ενόχλησε είναι ότι αυτό δεν είναι μία απλή παρατυπία είναι παρανομία.

Δεν επιτρέπεται σε ένα δημόσιο κτίριο που δεν έχει παραληφθεί να το επισκέπτεται κανείς,πλην του μηχανικού και των υπευθύνων, πόσο δε μάλλον που εδώ ετοιμάζονται να βάλουν εκατοντάδες ανθρώπους και αν οτιδήποτε συμβεί μιλάμε ότι μπορεί να προκληθεί εκατόμβη.

Επεσήμανε δε την προσοχή στην Πυροσβεστική και ιδιαίτερα στην αστυνομία προτρέποντάς την να παρέμβει.Λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι.Εάν εγώ προαναγγέλλω ότι θα τρέξω με 200 χιλιόμετρα την Βετσοπούλου η αστυνομία θα μου το επιτρέψει δεν θα παρέμβει?

Στο ερώτημα δε ότι ο δήμος επιμένει ότι τα εγκαίνια θα γίνουν κανονικά στις 31/3.

Είπε

Αν νομίζουν ότι είναι κράτος εν κράτει και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις νόμιμες διαδικασίες τι μπορώ να πω.Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.

Με ενόχλησε ακόμη η ανακοίνωση που έβγαλε που λέει ότι ”ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο σας προσκαλεί” Για ποιο δημοτικό συμβούλιο μιλά? Ποιος συναίνεσε? Εκτός και αν δημοτικό συμβούλιο αποκαλεί τους δυο τρεις στενούς του συνεργάτες.

Απάντηση