ΗΜΑΘΙΑΙΣΤΟΡΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

25η Μαρτίου: “Σείστηκε” η Βέροια με το Μακεδονία Ξακουστή.Δείτε τους συλλόγους να το τραγουδούν μπροστά στον Άγγελο Τόλκα και στο τέλος να τον αποδοκιμάζουν.

Με τη συμφωνία των Πρεσπών να είναι ακόμα “νωπή” στη μνήμη των Ελλήνων πολιτών, οι σύλλογοι, οι μαθητές των σχολείων αλλά και ο στρατός παρέλασαν με δόξα και τιμή για ακόμη μια φορά.

Φήμες ότι δεν θα ακουστεί το “Μακεδονία Ξακουστη” στην παρέλαση, διαψεύστηκαν και το εμβατήριο ήχησε κάνοντας τους χιλιάδες πολίτες να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς και περηφάνιας.

Μια έκπληξη περίμενε όμως τον κόσμο που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ευστάθιος Χωραφάς” Πατρίδας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθέας και οι Πόντιοι του Μακροχωρίου, διέκοψαν την κάθοδό τους και στράφηκαν προς την εξέδρα των επισήμων τραγουδώντας το “Μακεδονία Ξακουστή” υπό την μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Βέροιας!

Η αμηχανία του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελου Τόλκα, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, αλλά και των υπόλοιπων επισήμων, ήταν εμφανής! Παρ’ολα αυτά σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τους συλλόγους.

Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά την παρέλαση κατά την αποχώρηση του κ. Τόλκα απ την εξέδρα των επισήμων. Ευτυχώς δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια και ο κόσμος αποχώρησε με ηρεμία

Ρεπορτάζ.Έλισάβετ Αξιώτη

 

 

 

Απάντηση