ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σκληρά ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας η κεντρική διοίκηση.

Με το αίτημα της διαγραφής καλεί τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, Καλαϊτζίδη Αλέξανδρο, η κεντρική διοίκηση της νεολαίας του κόμματος με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, όπου μέσα σε αυτήν επιρρίπτει ευθύνες για τον χειρισμό της συμφωνίας των Πρεσπών ακόμη και για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, η έντονη αντίδρασή τους έγκειται στην αναφορά περί προδοτών όσων ψήφισαν την συμφωνία.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένουμε το προσεχές Σαββατοκύριακο την τελική απόφαση. Πάντως πληροφορίες λένε, ότι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης θα εμμείνει στην θέση του περί προδοτών.

Παρακολουθήστε αύριο περισσότερο ρεπορτάζ στην ενημερωτική εκπομπή “Πρωινές Ματιές”  με τον Στέλιο Κουρνιάκο και τον Τάσο Καμπάνη.

Δείτε την ανακοίνωση της κεντρικής ΟΝΝΕΔ αλλά και της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας:

«Η ΟΝΝΕΔ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο με δελτία τύπου, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Διοίκησης. Σ’ όλες αυτές τις ανακοινώσεις γίνεται η δέουσα σκληρή κριτική σε μια κακή και επιζήμια συμφωνία, χωρίς όμως εκφράσεις οι οποίες δεν ανήκουν στο λεξιλόγιο της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ. Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας είναι εκτός του ύφους της παράταξης. Ως εκ τούτου, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε μέχρι αύριο οι συντάκτες της θα έχουν λάβει κλήση να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα».

ΟΝΝΕΔ Ημαθίας:

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας εκφράζει ακόμη μια φορά, την έντονη αντίθεση της, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τη θεωρούμε κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική για την ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες των Μακεδόνων για να παραμείνει μόνο ελληνική όπως είναι ανέκαθεν.

Σε εσωκομματικά πλαίσια διαφωνούμε στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούμε προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας.

Ως ελάχιστο δείγμα αγανάκτησης αποφασίζουμε να ματαιώσουμε την καθιερωμένη δημόσια εκδήλωση για την εκκίνηση της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας καθώς δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία.

Παράλληλα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε όποια προσπάθεια αναληφθεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την άμβλυνση των βαρύτατων συνεπειών που είναι σίγουρο ότι θα έχει σε βάρος της Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας

Ο αγώνας για τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία δεν πρέπει να σταματήσει. Ας συμβιβαστούν όσοι θέλουν να βάλουν πάνω από τον αγώνα, τις προσωπικές επιδιώξεις. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε λόγους για να το κάνουμε, εμείς ως ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, δεν συμβιβαζόμαστε.

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πρόεδρος

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΗΜΑΘΙΑΣ​

 

 

Απάντηση