ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νίκη Καρατζιούλα:Στις Δημοκρατίες ο λαός αποφασίζει! Στις Δημοκρατίες…

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν πολίτες όλων των ηλικιών και από όλο το πολιτικό φάσμα, να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο, την άρνησή τους στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιας συμφωνίας που επιβάλλεται από τους “ισχυρούς” για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Μιας συμφωνίας που θέτει εν αμφιβόλω την ιστορική διαδρομή ενός λαού.

Μιας συμφωνίας που με την αποδοχή της “σύνθετης ονομασίας” εισάγει αυτομάτως το “αλυτρωτικό όχημα” που σε κάποια στιγμή ,σε βάθος χρόνου ίσως, θα απαιτήσει την “ενιαία Μακεδονία”, την “Μακεδονία του Αιγαίου”.

Φλογερός ομιλητής ο Μητροπολίτης μας Παντελεήμων , συγκίνησε με την απλότητα του λόγου, την καθαρότητα της σκέψης, το ισχυρό των επιχειρημάτων και το πάθος για την μοναδικότητα της Μακεδονίας, τονίζοντας τον φόβο του για την αρχή μιας εθνικής τραγωδίας.

Δίπλα σε αυτόν και με το ίδιο πάθος τοποθετήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, εκφράζοντας τα αισθήματα και την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του τόπου μας.

Συγκινησιακά φορτισμένη η τοποθέτηση του καλού φίλου Αντώνη Καγκελίδη, ενός εξέχοντος στελέχους της ποντιακής κοινότητας,  έδωσε το στίγμα ενός αγώνα που δεν έχει τέλος μέχρι την δικαίωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με την ίδια ζέση και οι άλλοι ομιλητές, που μια εξαίρετη συντονιστική επιτροπή και στην οποία αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια, είχε την προνοητικότητα να επιλέξει.

Σε ότι με αφορά και με σεβασμό στις τοποθετήσεις των ικανότατων αγορητών, θέλω να επαναδιατυπώσω το απλό και λογικό που ενυπάρχει στη σκέψη όλων μας…

Στις Δημοκρατίες και στα εθνικά θέματα κύρια, οι πολίτες αποφασίζουν τις επιλογές τους.

Αν έχουμε Δημοκρατία και οι κυβερνώντες εμφορούνται από δημοκρατικά ιδεώδη…Ιδού η Ρόδος…

Δημοψήφισμα.

 

Ο λαός θα αποφασίσει για την επιλογή. Κανείς άλλος δεν δικαιούται να τον υποκαταστήσει επικαλούμενος “ανώτερη σκέψη”.

 

Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη!

 

 

*Η Νίκη Καρατζιούλα  είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Απάντηση