ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

1ο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας 2019.Ευθύνες στον Δήμαρχο για τα χιόνια και το΄Γάντι” σηκώνει ο Δ.Συρόπουλος (βίντεο)

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο για το 2019 πραγματοποιήθηκε στο δήμο Αλεξάνδρειας το βράδυ της Δευτέρας 19/1.Ένα συμβούλιο με άρωμα προεκλογικής περιόδου όπως βέβαια συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες, μιας και τα προεκλογικά όργανα  έχουν ηχήσει πολύ καιρό πριν.

Το συμβούλιο ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας και το φλουρί κέρδισε ο Στέφανος Γκιουρτζής για λογαριασμό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια για τα προ ημερησίας θέματα ο λόγος δόθηκε στο Φώτη Δημητριάδη ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στο Δήμαρχο για το θέμα της διαχείρισης της χιονόπτωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ειρωνευόμενος  την διοίκηση ”ότι για όλα έφταιγε ο στρατηγός χιονιάς και τα αποκατέστησε ο στρατηγός ήλιος”.

Ακόμη Αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος στην εφημερίδα ”Πολίτης” Όπου για την αποτυχία της διοίκησης του επιρρίπτει ευθύνες στους πρώην συνεργάτες του, υπενθυμίζοντας τον ”Ότι χωρίς την παρουσία αυτών δεν θα ήσασταν εσείς εκεί που βρίσκεστε τώρα.”

Στη συνέχεια ο δήμαρχος απαντώντας στον κ Δημητριάδη, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν μιας και όπως είπε δεν σκύψαμε με ιδιαίτερη προσοχή και εμείς,αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις σε αυτό το ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκύψει από έναν χιόνια.Υπεραμύνθηκε όμως του έργου της διοίκησης για τον καθαρισμό των δρόμων λέγοντας ότι όλα έγιναν καλά και για αυτό είχαμε αυτά τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ Συρόπουλος ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στον Δήμαρχο για την διάσπαση του συνδυασμού Ώρα ευθύνης.Αμέσως μετά αναφέρθηκε και αυτός στα προβλήματα που προέκυψαν από το χιόνι και το γάντι σήκωσε λέγοντάς του.

Κύριε δήμαρχε βγάλατε μία ανακοίνωση εναντίον του κυρίου Ναλμπάντη όπου μέσω αυτής τον κατηγορείται  ότι πάντοτε έπαιρνε έμμισθες θέσεις και ενδιαφέρονταν για τον εαυτό του.Σας ρωτώ λοιπόν.

Τι Εννοείται με αυτό;

Όπως επίσης του υπενθύμισε ότι και η θέση του δημάρχου είναι έμμισθη.

Ακόμη ρώτησε τον κ.Δημητριάδη εάν ισχύουν τα περί χρηματισμού ανθρώπων του συνδυασμού του, εάν συμμετέχουν στο συνδυασμό του κυρίου Γκυρίνη, που επικαλέστηκε ο κύριος Κούγκας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7.

Ο κύριος Δημητριάδης παίρνοντας τον λόγο  διέψευσε κατηγορηματικά και άδειασε τον κύριο Κούγκα λέγοντας ότι ουδέποτε του έφυγε τέτοια κουβέντα. 

Ο Δήμαρχος πάντως το γάντι το άφησε να πέσει και απάντηση δεν έδωσε καμία.

Στη συνέχεια η συζήτηση συνεχίστηκε μετά ημερήσιας διάταξης θέματα και δύο ήταν τα πλέον σημαντικότερα όπως.

Η διάθεση 780.000 ευρώ για το πολιτιστικό κέντρο για το οποίο όπως είπε (ο δήμαρχος) Το πιθανότερο είναι  δεν θα φτάσουν για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό καθώς μιλάμε για ένα κτίριο αποσαθρωμένο.Σε ερώτημα δε συμβούλων της αντιπολίτευσης αν αυτό θα λειτουργήσει επί των ημερών του.Ο δήμαρχος είπε ότι είχε προγραμματίσει για τις 12/1 να εγκαινιαστεί,άλλα προβλήματα της τελευταίας στιγμής ανέβαλαν την τελετή για το επόμενο διάστημα.Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις είπε ώστε να μικρύνει το λειτουργικό κόστους.

Το τελευταίο θέμα το οποίο ανέδειξε ο Κ[ιμων Παράσχου είχε να κάνει με τον ορισμό δικηγόρου υπεράσπισης του δήμου σε διεκδίκηση ποσού 980.000 ευρώ από μέλη οικογένειας ηλικιωμένων που το 2010 είχαν χάσει τη ζωή τους έξω από τον Λουτρό. Σύμφωνα δε με την οικογένεια η σηματοδότηση ήταν η αιτία που οι άνθρωποι τους έφυγαν από τη ζωή.

Ένα θέμα που σίγουρα έχει την κοινωνική και ανθρώπινη πλευρά, ταυτόχρονα όμως αναδεικνύει και τις ευθύνες που μπορεί να προκύψουν στους ανθρώπους της διοίκησης από μία ενδεχόμενη αμέλεια τους.

Η αγωγή αυτή στρέφεται προς τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Δημόσιο και όποιος από τους τρεις φορείς είναι αυτός που ευθύνεται θα του καταλογιστεί και το ποσό που θα ορίσει το δικαστήριο.

Απάντηση