ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ημαθίας: Καμία ανοχή στην τρομοκρατία και τον φασισμό

Τραμπούκοι  της ακροδεξιάς σε όποιον πολιτικό χώρο και αν βρίσκονται ενταγμένα, χθες το βράδυ, ανώνυμα ανάρτησαν αφίσες με τις φωτογραφίες των βουλευτών στην Ημαθία, Πιερία, Πέλλα και Χαλκιδική με προφανή λόγο να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές ώστε να μην ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντα αυτοί οι “τύποι΄΄ δρούσαν στο σκοτάδι, πάντα με την κουκούλα, πάντα καλυμμένοι πίσω από τον όχλο, γιατί φοβούνται το φως, τον διάλογο και την δημοκρατία, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν πολιτικά κέρδη, με κύριο σκοπό την ανατροπή της εκλεγμένης  κυβέρνησης.

Τους ενημερώνουμε ότι όχι μόνο δεν τρομοκρατούν , όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα, γιατί η Ελλάδα  του 2019 δεν  είναι η  Ελλάδα της δεκαετίας του ΄60.

Μεγάλη ευθύνη γι΄αυτήν την κατρακύλα  και την προσπάθεια εκτροπής. φέρει  η ΝΔ με την στάση να καλύπτει  πολιτικά της  στελέχη  που στέλνουν απειλητικά μηνύματα. μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της  Κ. Κυρανάκη ,  οποίος σχολιάζοντας αυτή την μεθοδολογία τρομοκράτησης στελεχών της κυβέρνησης, δεν  την αποδοκιμάζει αλλά την δικαιολογεί ,  θεωρώντας την  ως “δικαίωμα και υποχρέωσή τους΄΄.

Σ΄αυτή την κοινωνία θέλει η ΝΔ να μας οδηγήσει. Σε μία κοινωνία εκφοβισμού, φασισμού , ξενοφοβίας και  ρατσισμού.  Όμως δικαίωμα και υποχρέωση μας, είναι να στηθούμε απέναντι  σ΄αυτή τη λογική,  στην  οποία  θέλουν να  οδηγήσουν την χώρα.

Θεωρούμε υποκινητές και  ηθικούς αυτουργούς επίσης εκείνους  τους  κύκλους που σε συναντήσεις  τους, παρακινούν  συλλόγους να συμμετέχουν στην αντιδημοκρατική εκτροπή της χώρας, και χρησιμοποιώντας το χαρτί του υπερπατριωτισμού, σχεδιάζουν συλλαλητήρια στη Βέροια και “θερμά επεισόδια΄΄.

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν βρίσκεται, τα πολιτικά κόμματα , την Τ.Α., τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν αυτή την συμπεριφορά και να αντιταχθούν σ΄ αυτές τις λογικές όχι μόνο φραστικά, αλλά δημιουργώντας ένα αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό μέτωπο.

Ξεκαθαρίσουμε σ΄όλους ότι,  ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει  την μάχη με όλες του τις δυνάμεις στην κοινωνία, αποφασιστικά, μαζικά και δυνατά. Ταυτόχρονα  θα αξιοποιήσει  όλες τις δυνατότητες που του δίνουν οι νόμοι και το σύνταγμα της χώρας , για να στραφεί  κατά παντός υπευθύνου. Στηρίζουμε τους βουλευτές μας  στον ιστορικό τους ρόλο να ψηφίσουν την  Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος καλούμε τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές  να παρέμβουν,  ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι τόσο των αφισοκολλήσεων, του τυπογραφείου που εκτύπωσε τις αφίσες αλλά και εκείνων  που  παρακινούν τον κόσμο σ΄αυτές τις άθλιες , αντιδημοκρατικές, “θερμές΄΄  και βίαιες  πράξεις.

Η σιωπή είναι συνενοχή και συμμετοχή  Καμία ανοχή στον φασισμό

Γραφείο  τύπου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ  ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Απάντηση