ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιωάννης Παπαγιάννης για το Σκοπιανό: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση,χρέος μας ένα νέο περήφανο ¨ΟΧΙ¨

Με αφορμή την έναρξη σήμερα 9/1 στη Βουλή της ΠΓΔΜ της συζήτησης με την οποία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία. Μετά την αναμενόμενη υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια, πιθανότατα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, η κατάπτυστη, εθνικά καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η άφιξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα αύριο Πέμπτη είναι ενδεικτική των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούνται από το εξωτερικό ώστε η Συμφωνία να επικυρωθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα. Απευθύνω την ύστατη έκκληση στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου: Ακούστε τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, μη νομιμοποιήσετε με τη ψήφο σας το σκοπιανό ψευτομακεδονισμό, τα αλυτρωτικά οράματα για τη μεγάλη Μακεδονία που φτάνει μέχρι τον Όλυμπο.

Η κυβέρνηση αυτή είναι έτοιμη  για να παραμείνει μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία και να εξοφλήσει προφανώς τα γραμμάτια σε αυτούς που τη βοήθησαν να την κερδίσει, είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας μας. Πλέον είναι η ώρα της κρίσεως για όλους, η ώρα που πρέπει να ακουστεί ένα νέο περήφανο ΟΧΙ, που θα δείξει σε όλο τον κόσμο πως οι Έλληνες δεν υποστέλλουν τις σημαίες, τιμούν το παρελθόν τους και σέβονται το μέλλον τους.

Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξουν βουλευτές που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Απάντηση