ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑ

¨Απαγορεύεται να απαγορεύεις¨ γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

– Ο ανεμοστρόβιλος μέσα στον οποίο στρυφογυρίζει ο κόσμος από τα παλιά τα χρόνια, είναι η ρουσφετολογία, που αργότερα άλλαξε όνομα και αφού ανακατεύτηκε με την πολιτική έγινε φαυλοκρατία , επίσημα δε χαρακτηρίζεται ως πολιτική συναλλαγή, είναι στίγμα και ντροπή, αλλά αποτελεί προτέρημα, ενώ έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα.

– Αυτό το κακό έσπασε μια φορά στη Γαλλία, όταν οι Γάλλοι πολίτες τόλμησαν να κάνουν πολιτική και η μέρα αυτή ήταν η μέρα της Γαλλικής επανάστασης και επαναλήφθηκε με τον ξεσηκωμό των Γάλλων φοιτητών τον ¨Μάη του 68¨ που συγκλόνισε την πολιτική ζωή και γέμισε τους τοίχους με το σύνθημα ¨απαγορεύεται να απαγορεύεις¨.

– Η υποταγή όμως σήμερα του κράτους ή τμημάτων του σε ξενική κυριαρχία, ο εδαφικός διαμελισμός ή η απώλεια αυτονομίας που είναι βέβαιο ότι θα έχουν συνέπειες στην ¨βολή¨μας, δεν φαίνεται να ενοχλεί τους ταγούς.

–  Αποδέχτηκε όμως ότι διαχρονικά ενοχλεί την μαθητιώσα νεολαία.

– Τότε και τώρα.

– Το 1957 για το Κυπριακό.

– Το 2018 για το Μακεδονικό.

– Το Κυπριακό τότε ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση με την εγκατάσταση ως ύπατου αρμοστή του σκληροτράχηλου άγγλου ΧΑΡΤΙΝΓΚ

– Η ¨ΕΝΩΣΙΣ¨, ¨Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ¨ και το ¨ΚΑΤΩ Ο ΧΑΡΤΙΝΓΚ¨ ήταν συνθήματα της εποχής που κυριαρχούσαν πανελλαδικά στις μαθητικές εξεγέρσεις, στα συλλαλλητήρια,στους δρόμους, και στα σχολεία.

– Tο ίδιο και στην Αλεξάνδρεια.

– ¨Οι ογδοήτες¨ του ιδιωτικού Γυμνασίου ¨Γ. ΨΥΧΟΥΛΑ¨ μεταξύ άλλων Γιάννης Κολιός, Γιώργος Σιουραντάνης, Γιώργος Ναλμπάντης, Θωμάς Νικολόπουλος, Σάκης Σπανός βρέθηκαν κατηγορούμενοι, απολογούμενοι και επαπειλούμενοι με αποβολές γιατί πρωτοστάτησαν στον ξεσηκωμό και των μικρών τάξεων του νεοσύστατου ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και οι μικροί της Δ΄ τάξης του κρατικού Γυμνασίου, Τολιόπουλος Γεώργιος, Τάσος Τασιόπουλος, Θωμάς Γκουντάντσης, Τσιρογιάννης Θωμάς, Γκιουρτζής Θωμάς απολογητές για τη συμμετοχή , τα πλακάτ και τα συνθήματα.

– Σήμερα, το 2018, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδρομή επί της ασφαλτοστρωμένης πια Βετσοπούλου – γιατί τότε ήταν χαλικόστρωτη – οι μαθητές των Λυκείων – τότε δεν υπήρχαν Λύκεια -της σημερινής γενιάς για να αποδείξουν ότι στην ιστορία, αυτή που διατηρεί τα πρωτεία, είναι η πραγματικότητα την οποία δεν αλλάζουν οι ψευτο αγανακτισμένες συνειδήσεις που αλλάζουν ανάλογα με τη συγκυρία, διαδήλωσανΕΙΡΗΝΙΚΑ και απροκατάλειπτα με αγνή διάθεση και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ πατριωτισμό για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , απειλούμενοι οι μαθητές με ποινές, είτε και το χειρότερο ακόμα φορτωμένοι με ανοίκειους χαρακτηρισμούς περί φασιστών ή εθνικιστών.

– Από ποιους;

– Mα από αυτούς που είτε δείχνουν συνειδητοποιημένη μεταστροφή, είτε κυνική προσαρμογή, είτε ανομολόγητη παραδοχή της ήττας, είτε αντιλήφθηκαν ότι πήραν ήδη το τρένο της αποχώρησης και γαία πυρί μειχθεί τω.

– Αλλαγή γενιάς σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας και προφανώς την καλύτερη έκφραση μιας κατάστασης που σήμερα γεννιέται θα υποστηρίξουν οι νέοι που ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν από κόστη καθώς δεν ενδιαφέρονται για λογιστικά μεγέθη και γι΄ αυτό προτάσσουν στις καταλήψεις και στα συλλαλλητήρια για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ το σύνθημα του ¨ΜΑΗ του 68¨, ¨απαγορεύεται να απαγορεύεις¨

 

Τάσος Τασιόπουλος

 

– ΥΓ1. Είναι βέβαιο ότι ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ θα τα καταφέρει να υπάρχουν σε κάθε  δήμο 2 με 3 ΚΑΜΜΕΝΟΙ.

– ΥΓ2. Την προηγούμενη βδομάδα η είδηση ήταν ότι σε πέντε ημέρες το χρηματιστήριο έχασε 3,3 δις

Αλήθεια που βρέθηκαν;

– ΥΓ.3  H άλλη  είδηση ήταν ότι το 2018 εισπράχτηκαν από κατασχέσεις 6 δις.

– Μάλλον από τίποτα φουκαράδες.

– ΥΓ4. Ο προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει 1 δις επιπλέον φόρους.

– Προβλέπονται αυξημένες κατασχέσεις;

– YΓ5. Που χάθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι;

–  Μήπως άρχισε πολύ νωρίς το τριώδιο;

– YΓ6. Ρε, τον Αγιο Βασίλη, μοιράζει για πλάκα τα λεφτά των δημοτών ως δώρο καμιά 10000€- σε γνωστούς δημόσια γράφοντες σαν προκαταβολή από τώρα.

– Που να κοντέψει και ο Μάης!!!

Απάντηση