ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑ

Δημιουργικός πατριωτισμός – Άρθρο του Τάσου Τασιόπουλου

– Είναι φανερό πως το πολιτικό σκηνικό αγριεύει.

– Από τη μια μεριά είναι η κυβερνητική άποψη σύμφωνα με την οποία για να κερδηθούν οι ερχόμενες εκλογές θα πρέπει να φουντώσει η σκανδαλολογία και ο κομματικός μηχανισμός να μετατραπεί σε “μακρύ χέρι της δικαιοσύνης” και από την άλλη η εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις υποθέσεις που αφορούν την κυβερνητική πλειοψηφία όπως στην ονομασία των ΣΚΟΠΙΩΝ και του κινδύνου να αλλάξουν τα σύνορα των Βαλκανίων αλλά και των κυβερνητικών εσωτερικών υποθέσεων με οσμή σκανδάλων, όπως αυτές ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΚΟΤΖΙΑ-ΣΟΡΟΣ, της ΔΕΠΑ ή των επαρχιακών Αεροδομίων προκαλούν σεισμικές δονήσεις.

– Στην κορυφή του λόφου βέβαια από την άλλη μεριά, βρίσκονται οι επικυρίαρχοι όπως ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ κ. ΠΑΪΑΤ σε ρόλο υπερπρωθυπουργού, η ΤΡΟΪΚΑ και οι της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που είναι αμείλικτοι και προειδοποιούν πως δεν θα ανεχθούν καμιά παρέκκλιση από όσα έχουν υπογραφεί, και στη βάση ένας λαός στενάζει κάτω από βαθμούς εθνικής, οικονομικής και πολιτικής καταπίεσης.

– Η Ελλάδα λοιπόν περνάει δια πυρός και σιδήρου μια κατάσταση που έφερε η αμετροέπεια παλιών και νέων κυβερνώντων, πολύ περισσότερο που στο τέλος της μέρας κάποιοι ντύθηκαν προστάτες του λαού, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ψεύτικες υποσχέσεις, λαϊκισμό και αυταπάτες.

– Άρα στα πολύπαθα χρόνια οι μασκαρεμένες αλήθειες των ψεκασμένων ακύρωσαν κάθε δυνατότητα ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης, αφού απουσιάζει εντελώς η δυνατότητα συναίνεσης.

– Πραγματικής συναίνεσης, όχι κομματικής.

– Συναίνεσης αρχών που στη βάση τους θα είναι η πατρίδα, η κοινωνική ευημερία, το μέλλον των γενεών που έρχονται και άρα η απουσία όλων όσων μας φέρνουν στην καταστροφή.

– Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει γιατί τα κόμματα- όλα τα κόμματα- δεν έχουν ιδεολογική ραχοκοκαλιά, κοινωνικούς στόχους και στελέχη μαχητικής ανιδιοτέλειας.

– Και αυτό γίνεται επειδή ο λαϊκισμός νομιμοποιεί τον καιροσκοπισμό και ποτέ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι φιλολαϊκός.

– Ο λαϊκισμός σε κάθε μορφή από την αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά είναι εξίσου μη παραγωγικός και επικίνδυνος έχοντας εκμαυλιστικό ρόλο για την κοινωνία.

– Αντίθετα ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΤΙΣΜΟΣ αποτελεί ασφαλή επιλογή καθώς βλέπει την ΠΑΤΡΙΔΑ σαν δέσμη αρχών και όχι σαν αφορμή εξτρεμισμών και όλα αυτά γίνονται επειδή η πολιτική δεν ταυτίζεται με την ηθική.

– Είναι βέβαιο πως στον παράδεισο η πολιτική απουσιάζει και στην κόλαση αποτυγχάνει, αν παρ’ όλα αυτά αφαιρέσεις από την πολιτική τις θρησκευτικές διαμάχες και την ανασφάλεια τότε θα έχεις ανοίξει το δρόμο για την σιγουριά.

– Από εδώ λοιπόν αρχίζει να φαίνεται πως η κοινωνική ευημερία μπορεί να δώσει το χρήσιμο υπόβαθρο της συναίνεσης αρχών.

– Να συμφωνήσουμε ότι πρώτα το εθνικό όφελος, η πρόοδος των πολλών και η εφαρμογή της ισονομίας δεν στρέγουν με ένα σπάταλο κράτος που κλέβει τους πολίτες και οι πολίτες που κλέβουν το κράτος.

– Άρα το μέλλον μπορεί να λάμψει στα μάτια όλων με βασικά στοιχεία την ταυτότητά μας, την κληρονομιά μας, την ψυχή μας και την διάθεση να προκόψουμε με προσπάθεια, ήθος, όραμα και πραγματική ελπίδα.

– Μπορούν να γίνουν όλα αυτά;

ναι, αν πιστέψουμε ότι το έθνος είναι δικό μας, η πορεία του μας αφορά και τα γεγονότα μας αγγίζουν, προσχωρώντας σε έναν δημιουργικό πατριωτισμό και όχι σε πολιτικές φανφάρες καισαρισμών.

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Ακούγεται πως με τα Νικολαβάρβαρα θα καταφτάσει και η πρώτη παραίτηση. Τώρα θα είναι αντικατάσταση υποψηφίου αρχηγού ή παραίτηση δημοτικού συμβούλου, δεν ξέρω θα σας γελάσω.

ΥΓ2. Κάτι κακό πρέπει να κόλλησαν τα κόμματα αφού όλοι αποφεύγουν να τα ακουμπήσουν φοβούμενοι μην κολλήσουν καμιά λέπρα.

– Η λέπρα εξάλλου είναι κολλητική και όλοι βλέπουν τι έπαθαν οι παπάδες με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

ΥΓ3. Ακούγεται πάλι ότι το επιμελητήριο – σωστός ο παίχτης- έβαλε στοίχημα να βγάλει δυο δημάρχους. Έναν Βέροια μεριά και έναν στα μέρια μας. Γνωστός ο ποιος!!!

– Αληθεύει;

Απάντηση