ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης για την γέφυρα Κούσιου: Μνημείο εξοργιστικής ανικανότητας Βοργιαζίδη

Σχολιάζοντας τις νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών στη γέφυρα Κούσιου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Ιωάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για πολλά θα έπρεπε να ντρέπεται και να απολογείται ο κύριος Βοργιαζίδης, όμως η γέφυρα Κούσιου αποτελεί ίσως τη μελανότερη σελίδα της δημαρχιακής του θητείας, μνημείο της τραγικής του ανεπάρκειας και της εξοργιστικής του ανικανότητας. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα, ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με τους τόκους μάλιστα ετών -από τη δωρεά των αδελφών Κούσιου- να παραμένει ανολοκλήρωτο εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια.

Στα τέλη Αυγούστου και ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ο κύριος Δήμαρχος ανακοίνωσε περιχαρής πως υπεγράφη η νέα σύμβαση που δρομολογεί την ολοκλήρωση του έργου. Περίμενε ίσως πως η επιδείνωση του καιρού θα του προσέφερε ένα ακόμη βολικό άλλοθι για να δικαιολογήσει τις τεράστιες ευθύνες του για την καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου. Για κακή του τύχη, όμως, ο καιρός παρέμεινε καλός, αλλά οι εργασίες ακόμη δεν έχουν προχωρήσει.

Καλώ όλους τους υπεύθυνους – ανεύθυνους να σταματήσουν να προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών της Βέροιας και τη μνήμη των δωρητών, ανθρώπων που αγαπούσαν τον τόπο τους και ήθελαν να προσφέρουν σε αυτόν.

Ας είναι βέβαιοι οι Βεροιώτες πως η επόμενη διοίκηση του Δήμου θα βάλει τέλος στην κοροϊδία και στον εμπαιγμό».

Απάντηση