ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τασιόπουλος Τάσος:Xρήσιμος ηλίθιος

χρήσιμος ηλίθιος

– Η Ελλάδα  σήμερα ζει τις πιο δύσκολες και ατυχείς στιγμές της μεταπολεμικής περιόδου.

– Βέβαια η ιστορία μετράει πολλές στιγμές βαδίζοντας σε δίκοπο μαχαίρι, και δυστυχώς αιμορραγεί από αυτό το κοφτερό μαχαίρι, τόσο προς την οικονομία όσο και προς τα εθνικά θέματα με κορωνίδα αυτό του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.

– Πόσο άτυχος όμως είναι ένας λαός όταν τυχαίνει να έχει μια υφυπουργό- εν προκειμένω την κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ –  η οποία στο πολύ κοντινό παρελθόν – όταν ακόμα ήταν εκτός κυβερνητικού θώκου και υπουργικού μισθού – αποκαλούσε τον πρωθυπουργό που την υπουργοποίησε εκτός από “κλέφτη”  και “χρήσιμο ηλίθιο”;

– Βέβαια ο Έλληνας είναι μαθημένος να μάχεται για την ελευθερία και μάλιστα προς κάθε κατεύθυνση, και δεν είναι στίχος αρχαίας τραγωδίας αυτό που λέει ο Καζαντζάκης: “Εγώ είμαι εκείνο το πουλί που τη φωτιά σιμώνω,

καίγομαι, στάχτη γίνομαι και πάλι ξανανιώνω”.

– Για να ξανανιώσει λοιπόν το έθνος προφανώς και υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες όπως π.χ. ένα τμήμα πολιτών – εν όψει των εκλογών – να προσεγγίσει και να οργανωθεί σε μια νέα συμμαχία για την πρόοδο της χώρας και για επίτευξη νέων και μεγάλων αλλαγών.

– Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα το κομμάτι αυτό, που είναι εν πολλοίς μεταφερόμενο, να εγκαταλείψει τις παθογένειες της γέννησής του, δηλαδή τον διάχυτο ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΜΟ , τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ, και τις ακραίες  αντισυστημικές  εξάρσεις, πράγματα με τα οποία γεννήθηκε, σφραγίστηκε στην πολιτική κουλτούρα και καλύφθηκε εκλογικά από το ΣΥΡΙΖΑ.

– Προφανώς και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει μια εκρηκτική αλλαγή στο εσωτερικό αυτού του μορφώματος η οποία θα διαμόρφωνε άλλες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει εν όσω κυβερνά και συνεπώς αυτό μπορεί να γίνει μόνον μέσα από μια εκλογική και πολιτική ήττα.

– Το τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία είναι γνωστά.

– Ήταν υπέρ των εργαζομένων και τους δίνει υποκατώτατο μισθό.

– Ήταν υπέρ των αδυνάτων και τους εξουθένωσε.

– Ήταν κατά της διαφθοράς , θεός φυλάξει!!!

– Ήταν κατά του ΕΝΦΙΑ, ήταν, ήταν, ήταν και τι δεν ήταν!!!

– Για την εκλογή του προεκλογικά το 2015 έταξε σε κάθε άνθρωπο ό,τι ήθελε να ακούσει και έτσι κέρδισε τις εκλογές.

– Υπάρχει όμως πέρα από αυτά και το χατίρι των ξένων συμφερόντων το οποίο βάζει στο τραπέζι και τα εθνικά μας θέματα.

– Τι ντροπή και τι αίσχος να προσπαθούν να κουκουλώσουν τα απόσκατά τους και να τους ξεμπροστιάζουν οι Σκοπιανοί.

– Τι εθνική οδύνη να βάζουν εκτός από ταμπέλες και γερμανοτσολιάδες να διαλύουν τα συλλαλητήρια για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

– Τι διαρκές έγκλημα να παραλάβουν το πρόβλημα των Σκοπίων ως ονοματολογικό και να το μετατρέπουν με τη συμφωνία των Πρεσπών σε εθνολογικό ανοίγοντας την όρεξη σε διάφορους ΖΑΕΦ και ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΥ ήδη να δρομολογούν την δημιουργία καινούριας εθνότητας, αυτήν της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ.

– Γι αυτό στις εκλογές όποτε βέβαια και αν γίνουν, οι πολίτες θα τους καταψηφίσουν για όσα έκαναν ως κυβέρνηση, και ίσως έτσι να προκύψει η εκρηκτική αλλαγή στο εσωτερικό αυτού του συνοθυλεύματος ώστε να φανερωθεί το χρήσιμο τμήμα που θα οργανώσει μια νέα συμμαχία μαζί με την κεντροαριστερά  για την πρόοδο της χώρας.

 

Τάσος Τασιόπουλος

 

ΥΓ1. Είναι ένας νεαρός ονόματι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αλβανικής καταγωγής , που γεννήθηκε, μεγαλώνει και παίρνει την Ελληνική Παιδεία, και συγχρόνως είναι πρωταγωνιστής στα πιο πολλά από τα αλεξανδρινά δρώμενα εντός και εκτός εκκλησίας.

– Του αξίζουν συγχαρητήρια και όχι ο φθόνος κάποιων αναξιοπαθούντων.

ΥΓ2. Αναξιοπαθούντες πληροφορήθηκα πως παρουσιάστηκαν και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα με πάρα πολύ εμπάθεια.

– Κακό χωριό τα λίγα σπίτια!!!!

ΥΓ3. Με γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα δημιουργείς καινούριο έθνος κύριοι ΣΥΡΙΝΑΖΑΝΕΛ, και πού και πότε το κάνεις ανεγκέφαλε αυτό;

ΥΓ4. Όπου η αριστερά έγινε εξουσία αποδείχτηκε χειρότερη από αυτό που διαδέχτηκε, από την εποχή Τσάρων και Στάλιν.

ΥΓ5. Μάλλον ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για τις δημοτικές εκλογές. Οι συνδυασμοί θα είναι τέσσερις. Θα έχουμε δεύτερο γύρο μεταξύ του ενός εκ των δύο της ΝΔ και αυτού της κεντροαριστεράς, χωρίς  κανένας να έχει πλειοψηφία – λόγω του νέου νόμου – στο Δημοτικό Συμβούλιο.

– Δηλαδή, στου κασίδη το κεφάλι κύριε Τσίπρα……

– Παρεπιμπτόντως κάτι εφτάγλωσσοι γιατί χάθηκαν από την πιάτσα;

ΥΓ6. Α, ναι οι άνω των 70 δεν θα κάνουν τη χάρη στον κ. Τσίπρα να πάψουν δια της φυσικής οδού να παίρνουν σύνταξη.

– Εξάλλου αν δεν ήταν οι άνω των 70 συνταξιούχοι, ο Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν έβλεπαν εξουσία ούτε στη δευτέρα παρουσία.

– Συνήθως οι νουνεχείς δεν ασχολούνται με αποκαΐδια λιγούρηδων, τα αφήνουν να βράζουν στο ζουμί τους ή να σαλιαρίζουν για τη δεκάρα του χουβαρντάδων υποψηφίων που ξοδεύουν κλεμμένα.

– Άτυχα βέβαια τα δικά μας ληγούρια καθώς τους Σκοπιανούς βουλευτές για να ψηφίσουν “ναι” στο “Μακεδονικό” τους τάζουν ΖΑΕΦ και λοιποί από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Απάντηση