ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιάννης Παπαγιάννης.Μαύρη ημέρα για την Δημοτική αρχή Βέροιας η μη έκδοση ψηφίσματος για το Μακεδονικό

παπαγιαννης
παπαγιαννης
παπαγιαννης

Σχολιάζοντας την άρνηση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος για το Μακεδονικό, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Βέροιας Ιωάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά ζήτησα επιτακτικά από τη δημοτική αρχή να πράξει το αυτονόητο, να προχωρήσουμε έστω και τώρα, στην έκδοση ενός ψηφίσματος όπου ρητά και κατηγορηματικά θα καταδικάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραχωρούμε στους γείτονες, το όνομα μας, την ιστορία μας, την κληρονομιά μας.

Δυστυχώς, η ιστορία θα γράψει πως ο Δήμος Βέροιας η ιστορική έδρα του οποίου είναι η Βεργίνα, η πρωτεύουσα του Μακεδονικού Ελληνισμού, απέχει από οποιαδήποτε καταγγελία αυτού του πολιτικού αίσχους, παραμένει δέσμιος μικροκομματικών συμφερόντων και ιδεολογικών αγκυλώσεων μιας άλλης εποχής.

Ο βιασμός, όμως, της ιστορικής αλήθειας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Όπως και η άρνηση του δημάρχου αυτής της πόλης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, να τιμήσει το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Ντροπή, τίποτα άλλο».γ

Απάντηση