ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περίεργη η ιστορία απομάκρυνσης 2 ιερέων με απόφαση του Μητροπολίτη από την εκκλησία του Νησίου Ημαθίας.Τελικά ο δεύτερος μένει.(video)

Μία περίεργη ιστορία συμβαίνει στο Νησί Ημαθίας και με τους παπάδες, ναι δεν διαβάσατε λάθος με τους παπάδες που ο Μητροπολίτης απομακρύνει από τη θέση τους, χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγω και παρά διαμαρτυρία των πιστών.

Συγκεκριμένα πριν λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε ο Παπάς της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, στην θέση του ο Μητροπολίτης διόρισε έναν νεαρό ο οποίος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε την αγάπη των πιστών του χωριού,οι οποίοι μιλούσαν γι αυτόν με τα καλύτερα λόγια και η εκκλησία του χωριού ήταν κατάμεστη σχεδόν κάθε Κυριακή.

Δυστυχώς όμως κάποιοι για δικούς τους λόγος (ακούγονται οικονομική) διαμαρτυρήθηκαν στον Μητροπολίτη επικαλούμενη λόγος που κάνεις δεν γνωρίζει και ο Μητροπολίτης χωρίς να διευκρινίσει αν αυτά και του καταγγέλθηκαν είναι αληθή απομάκρυνε τον ιερέα.

Η αντίδραση του κόσμου ήταν μεγάλη Μάλιστα δε συγκεντρώθηκαν και πάνω από χίλιες υπογραφές ζητώντας από τον Μητροπολίτη να αναιρέσει την απόφασή του. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Μητροπολίτης διόρισε νέο ιερέα, μάλιστα ο παλιός προέτρεψε τους πιστούς να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες αποδεχόμενη τον καινούργιο ιερέα όπως τελικά και έγινε.

Τότε όμως έγινε το τραγελαφικό και πάλι ο Μητροπολίτης με νέα του απόφαση (ακούγονται ότι υπήρξε και Πολιτική παρέμβαση από τοπικό πολιτικό παράγοντα) απομάκρυνε και τον δεύτερο ιερέα με το επιχείρημα ότι καπνίζει τσιγάρα, μάλιστα όταν η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στον ιερέα και την πληροφορήθηκε κατά τη διάρκεια θείας λειτουργίας ο ιερέας αγανακτισμένος έβγαλε τα ράσα του και βγήκε έξω από την εκκλησία.

Περισσότερα για το θέμα δείτε το σχετικό βίντεο όπου ο Στέλιος Κουρνιάκος και ο Τάσος Καμπάνης σχολιάζουν το θέμα αυτό στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή ”ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ του ΡΑΔΙΟ AVENA 977 AVENA.GR την Πέμπτη 9/8.

Μόλις τώρα δε ενημερωθήκαμε ότι ο Μητροπολίτης αναίρεσε την απόφασή του για τον δεύτερο ιερέα ζητώντας μάλιστα όπως μας έχουν ενημερώσει και συγγνώμη.

Απάντηση