ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τασιόπουλος Τάσος:Ηλιθιότητα ,συμφέρον και πολιτική

Ηλιθιότητα ,συμφέρον και πολιτική

– Από πάντα υπήρχε ένα πρόβλημα επειδή διαχρονικά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων που κυκλοφορούν στην κοινωνία και τον αριθμό όσων από αυτούς προσπαθούν να μπερδευτούν με την πολιτική προσδοκώντας να την βγάλουν ζάχαρη στο υπόλοιπο της ζωής τους.

– Το πρόβλημα αυτό μεγαλώνει καθώς η πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα άτομο είναι ανεξάρτητο από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό αυτού του ατόμου.

– Με άλλα λόγια, όποια ομάδα ή κατηγορία ανθρώπων και αν εξεταστεί, θα βρεθεί η ίδια περίπου αναλογία ηλιθίων και αυτό γιατί η ύπαρξη ηλιθίων προσδιορίζεται από τη φύση και όχι από άλλους πολιτιστικούς, φυλετικούς ή γεωγραφικούς παράγοντες με εξαίρεση  όσους στριμώχνονται στην γκάμα των πολιτικών με σκοπό όχι να προσφέρουν αλλά να εξασφαλίσουν “τα προς το ζειν”.

– Προφανώς η αναφορά στις συνέπειες των πράξεών μας, αναζητείται στο ισοζύγιο κέρδους και ζημίας που ο καθένας από εμάς επιζητεί με ποικίλους τρόπους.

– Συνεπώς η παραγωγή  ηλιθίων δεν είναι ταξική, αφού η φύση δεν δίνει το προνόμιο της παραγωγής ενός βλάκα σε καμιά κοινωνική τάξη, πλην του βλάκα πολιτικού, ο οποίος άγεται και φέρεται από τον αέρα που φυσάει ή που νομίζει ότι φυσάει εκείνη τη στιγμή, αφού οι βλάκες υποψήφιοι πολιτικοί έχουν την έμφυτη τάση – ως τεμπέληδες που είναι οι περισσότεροι – να συρρέουν σε πάσης φύσεως οργανώσεις και να δημιουργούν κλίκες.

– Μέσα από τις κλίκες παλιότερα προσπαθούσαν να γίνουν μέλη διαφόρων συλλόγων για να διακριθούν και σήμερα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίκες δια μέσου των ανεξέλεγκτων Social Media ώστε να κερδίσουν την όποια κομματική ιδιαίτερη διαχείριση ή προσωρινή εύνοια.

– Υπάρχει συνεπώς πρόβλημα για τα κόμματα από την εισδοχή ηλιθίων;

– Προφανώς και υπάρχει, καθώς όταν ένας βλάκας- που θα είναι και τεμπέλης- ανέλθει σε κάποια θέση προσπαθεί να προωθήσει άλλους κατώτερους και ελεγχόμενους από αυτόν, δηλαδή μεγαλύτερους βλάκες προς ζημία του οργανισμού τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί.

– Οι βλάκες όπως είναι γνωστό έχουν ενστικτώδη καχυποψία.

– Η καχυποψία όμως είναι άμυνα παθητικής μορφής.

– Άρα ο βλάκας υποψιαζόμενος τους πάντες και τα πάντα είναι σε θέση να καταλάβει και ενδεχομένως να προλάβει τους κινδύνους της αποκάλυψης που τον απειλούν.

– Ο βλάκας όμως έχει και έμφυτη πονηριά η οποία είναι άμυνα ενεργητικής μορφής και γι αυτό εκδηλώνεται είτε με ψέματα, είτε με κολακείες, κυρίως όμως με προσφορά εύκολων υπηρεσιών προς κάθε κόμμα προφανώς για να τσιμπήσει κάποιο από αυτά και να την πατήσει, όπως βεβαιωμένα την πάτησε τουλάχιστον κανά δυο φορές στον τόπο μας μεγάλο κόμμα, έτοιμο για την εξουσία.

– Βέβαια οι άνθρωποι είναι εγωιστικά όντα. Ενδιαφέρονται πρωτίστως για το ατομικό τους συμφέρον. Έτσι μας έφτιαξε η φύση.

– Το συμφέρον είναι θεμελιώδες στοιχείο πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας αφού το βασικό κίνητρο του ατόμου είναι το ατομικό συμφέρον.

– Πολλές φορές βέβαια ο άνθρωπος επιδεικνύει μυωπική συμπεριφορά στις επιδιώξεις του και ενώ επιδιώκει το ατομικό του συμφέρον καταλήγει στην ζημιά.

– Μυωπική συμπεριφορά δείχνει αυτός που νοιάζεται μόνον για το παρόν και αγνοεί και κυρίως αδιαφορεί για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

– Μυωπική επίσης συμπεριφορά δείχνει κάποιος – από τον πρωθυπουργό μέχρι τον έσχατο πολιτευτή – ιδίως όταν η ατομική επιδίωξη αποτελεί αιτία υποτίμησης ακόμα και εθνικού συμφέροντος όταν κυρίως αυτό επιβάλλεται από εθνική συνείδηση, όπως η τελευταία ιστορία με τον ξεπούλημα του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  στους Σκοπιανούς.

– Βέβαια η εξέλιξη μιας κοινωνίας είναι μυστήριο πράγμα γιατί κανένας δεν ξέρει πότε μια χώρα θα αναπτυχθεί, ποια πορεία θα ακολουθήσει και πότε θα πέσει σε παρακμή.

– Συνήθως αυτά τα φαινόμενα κρίνονται εκ των υστέρων αλλά είναι προβλέψιμα εκ των προτέρων ανάλογα με την ηλιθιότητα που συσσωρεύεται στην κορυφή, τα συμφέροντα που αυτή προτάσσει και την δυνατότητα παρέμβασής της στην λήψη αποφάσεων.

– Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα όσα τρέχουν αυτόν τον καιρό τόσο με το Σκοπιανό, όσο και με τις πυρκαγιές  που κοιμήθηκε και το πνεύμα της φυλής και η ανταγωνιστικότητα σε όλα τα επίπεδα μηδέ του τοπικού εξαιρουμένου.

– Λέγεται ότι η εμφάνιση μεγαλοφυών ανθρώπων που δημιουργούν ένα κλίμα μεγαλείου πάει κατά γενιά, αν είναι αλήθεια αυτό τότε ζήτω που καήκαμε γιατί βρισκόμαστε στο άλλο φεγγάρι.

Τάσος Τασιόπουλος .

 

ΥΓ1. Άριστα  παίρνει η ΥΕΝΕΔ τον καιρό της καταστροφικής πυρκαγιάς, στην εμετική προπαγάνδα, πήρε πράγματι άριστα, όχι ως συνένοχος αλλά ως συμπρωταγωνιστής του εγκλήματος.

ΥΓ2. Αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα τοπικά πανηγύρια με τις κοινοτικές και δημοτικές εκλογές.

– Στα χωριά μας ας ετοιμαστούν για ξεχωριστούς συνδυασμούς -έξω από αυτούς των δημάρχων – οι υποψήφιοι πρόεδροι των κοινοτήτων.

– Επαναφορά στην φτωχή και ταλαιπωρημένη κοινότητα;

– ε, τί να κάνουμε, προοδευτικοί μας κυβερνούν!!

ΥΓ3. Παρά την απλή αναλογική στο δήμο μας προβλέπονται τέσσερις συνδυασμοί.

– Τρεις ανεξάρτητοι -θεός να τους κάνει, ιδίως τους δυο – και ένας κομματικός , – καθώς κάτι αξιολογημένα στελέχη που ονειρεύονται μεγαλεία ούτε σε ποντικότρυπα δεν θα χωρέσουν.

ΥΓ4.  Κατά τον πρόεδρο της βουλής βουλευτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με αυτές των δημάρχων  στις 26 Μαϊου 2019, δηλαδή όχι όπως υποστηρίζει  σε 14 μήνες. Επειδή κάτι δεν πάει καλά στο μέτρημα Βούτση, τα μερομήνια προβλέπουν βουλευτικές εκλογές πριν τα Χριστούγεννα.

Απάντηση