ΗΜΑΘΙΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Επιβεβαίωσε το κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου η επιδημιολόγος Δανάη Περβανίδου στον avena fm 97,7.”Αναμένονται κι άλλα “

Επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Τετάρτης 25/7 του avena.gr η γιατρός επιδημιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Δανάη Περβανίδου σχετικά με την εμφάνιση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου που διαγνώστηκε πριν από δυο μέρες σε κάτοικο του Δήμου Αλεξάνδρειας

H κ. Δανάη Περβανίδου,η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Πρωινές ματιές” του ΡΑΔΙΟ AVENA 977 την Πέμπτη 26/7 με αφορμή το περιστατικό αυτό μίλησε στους Τάσο Καμπάνη, Στέλιο Κουρνιάκο και Δέσποινα Καρέκλα και είπε.

Μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί 22 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα 3 περιστατικά είναι από την Κεντρική Μακεδονία (το ένα στο Δήμο Αλεξάνδρειας), αναμένονται όμως κι άλλα περιστατικά.

Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά μόνο μέσω μεταγγίσεων, γι’ αυτόν τον λόγο λμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Τα σωστά και έγκαιρα προγράμματα ώστε να κρατούν τον πληθυσμό των κουνουπιών χαμηλό αλλά και η ενημέρωση των πολιτών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις.

Τόσο ο δήμος και η πολιτεία γενικότερα όσο και ο κάθε πολίτης θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα προστασίας για τα κουνούπια. Πιο συγκεκριμένα είναι απαραίτητο να αποφεύγονται οι εστίες με στάσιμα νερά και να καλύπτονται οι αγωγοί εξαερισμού των βόθρων με σήτα.

Το 80% των παθόντων είναι ασυμπτωματικοί, ενώ το 20% εμφανίζουν συμπτώματα όπως η κόπωση,  ο πυρετός, πόνους στα κόκαλα ή γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Μόνο το 1% προσβάλλεται στο νευρικό σύστημα.

Η θεραπεία είναι υποστηρικτική.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση