ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μ.Χαλκίδης για Π.Γυρινη:Δεν είναι ανίκανος….. Είναι επικίνδυνος! Γι αυτόν όμως φέρει και αυτός ευθύνη,όπως και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο μας συνετελέσθη περιβαλλοντικό έγκλημα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών άμεσα, αλλά κύρια σε βάθος χρόνου.Οι έχοντες γνώση των κινδύνων που συνεπάγεται μια τέτοιου τύπου περιβαλλοντική μόλυνση είναι φυσικό να ανησυχούν και δικαίως. Αντιλαμβάνονται φαντάζομαι επίσης, ότι η πρόκληση πανικού θα ήταν ότι χειρότερο, εκ του ότι η “ζημία” ήδη έχει συντελεστεί και δεν επεκτείνομαι περαιτέρω….

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής μας, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής διοικητή Γιάννη  Αμανατίδη, τους οποίους και ευχαριστούμε , ο Δήμαρχος δεν είχε την ελάχιστη ευφυία και συναίσθηση ευθύνης να ενημερωθεί, ότι μολύνσεις τέτοιου τύπου ελαχιστοποιούν την “αρνητική τους δράση” με την ρίψη χώματος πάνω από τα φλεγόμενα υλικά. “Αγρόν ηγόραζον”…

Μέχρι πρότινος θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος είναι απλά ανίκανος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και η όποια ζημία θα ήταν απλά ο χαμένος χρόνος που μεσολαβούσε μέχρι την λήξη της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου.Δυστυχώς κάναμε λάθος…Δεν είναι απλά ανίκανος, είναι επικίνδυνος !!!Επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών του τόπου μας!

Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας οφείλουν άμεσα να παρέμβουν και να καθοδηγήσουν τουλάχιστον τον ελλιποβαρή πολιτικά  Δήμαρχο και την ακολουθούσα δημοτική αρχή.Να δώσουν οδηγίες, να ελέγξουν για την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται και όπου ο νόμος επιτρέπει, να “υποκαταστήσουν” την Δημοτική Αρχή  επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, αναλαμβάνοντας δράσεις υλοποίησης αναγκαίων  έργων .

Σε ότι αφορά τις ευθύνες έκθεσης της υγείας των πολιτών σε κίνδυνο, λόγω άγνοιας ή αμέλειας, θεωρώ ότι ο εισαγγελέας είναι ο πλέον αρμόδιος να παρέμβει.

Με την ευκαιρία θέλω να επαναδιατυπώσω αυτό που στην πρώτη δήλωση καθόδου στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής ψηφοδελτίου είπα, ότι δηλαδή η απομάκρυνση του σημερινού Δημάρχου είναι  “απαίτηση” της κοινωνίας. Εξέλιπε και ο τελευταίος λόγος αναμονής. Δεν είναι ανίκανος απλά, είναι επικίνδυνος! Προφανώς και δεν έχει να κάνει με δική μου προσμονή “δικαίωσης”, την οποία άλλωστε πολλαπλώς και απλόχερα οι πολίτες του Νομού μου έδωσαν στο παρελθόν και νιώθω ευγνώμων απέναντί τους και υποχρεωμένος να συνεισφέρω όταν οι καιροί το απαιτούν. Νομίζω είναι μια τέτοια ώρα…

Θα είμαστε κοντά στον πολίτη.
Λίγος χρόνος έμεινε.

Μιχάλης Χαλκίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας

Απάντηση