ΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Περιβαλλοντική συνεργατική δράση του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας με το 1ο Γυμνάσιο

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: «Ανακυκλωπαίζουμε και τα σκουπίδια μας λιγοστεύουμε», οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας συνεργάστηκαν με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου και υλοποίησαν κοινές δράσεις.
Σκοπός όλων των δράσεων ήταν η ανάδειξη της περιβαλλοντικής και οικονομικής αξίας της ανακύκλωσης καθώς και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

• 1η Δράση: Θεατρικό με τίτλο «Τα λουλούδια συζητούν» (Παρουσίαση του θεατρικού από τους μαθητές του Γυμνασίου και στη συνέχεια εικαστική απόδοση από τους μαθητές του νηπιαγωγείου).
• 2η Δράση: Κατασκευές από χρησιμοποιημένα χαρτόνια.
• 3η Δράση: Ομαδικό παιχνίδι αντιστοίχησης «Τροφή – Πουλιά».

Παρά τη μεγάλη ηλικιακή διαφορά ανάμεσα στους μαθητές των δύο σχολικών βαθμίδων η μεταξύ τους συνεργασία υπήρξε ιδιαιτέρως ευχάριστη και δημιουργική.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κ. Ευθυμία Γώτη για την πρωτοβουλία συνεργασίας των σχολείων και την καθηγήτρια Βιολογίας κ. Πουρτσίδου Ευδοκία.
Στη σημερινή δράση ήταν παρούσα και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Λένα Δημητριάδου.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τις μανούλες του νηπιαγωγείου μας που προσφέρθηκαν να ετοιμάσουν διάφορα εδέσματα τα οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

 

Απάντηση