ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιστολή με ήθος, εντιμότητα και ειλικρίνεια,η αρνητική απάντηση του Αντώνη Τσαγιόπουλου στο δέλεαρ της εξουσίας από τον Π.Γκυρίνη

Τσαγιοπουλος

Επιστολή με ήθος, εντιμότητα και ειλικρίνεια αλλά και με μήνυμα στην κοινωνία και τους πολιτικούς. είναι η επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τσαγιόπουλος, όπου μέσα από αυτήν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε την πρόταση του δημάρχου να αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου μετά την παραίτηση του Ισαάκ Χαλκίδη.

Μία επιστολή η οποία πραγματικά ταράσσει τα λιμνάζοντα πολιτικά ήθη και έθιμα τα οποία είχαμε συνηθίσει όλοι μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου η καρέκλα της εξουσίας και η αντιμισθία  ήταν αυτά που κυριαρχούσαν και ισοπεδώνουν στα μάτια της κοινής γνώμης την πολιτική και τους πολιτικούς και έρχεται από το πουθενά ένας άνθρωπος πολιτικά άγνωστος χωρίς την άνεση και την οικονομική ευχέρεια και κάνει πράξη την ιδεολογία και το νόημα της πολιτικής, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία ότι το χρήμα και η εξουσία δεν είναι το παν και ότι όλοι δεν είναι ίδιοι

Όσον αφορά για το πολιτικό  κομμάτι της υπόθεσης αυτής,δεν θα πούμε πολλά.

Παρά μόνο ότι ξεφτιλίζει τον Δήμαρχο για την στάση του,το έργο του και την πολιτική του.

Θα σταθούμε όμως και στο μήνυμα που στέλνει προς όλους που ασχολούνται ‘η θα ασχοληθούν με την πολιτική.

Ότι ο πήχης πλέον έχει μπει πολύ ψηλά,άσχετα αν κάποιοι θελήσουν να υποβαθμίσουν την στάση αυτή, επειδή το δέλεαρ της εξουσίας και του χρήματος είναι πολύ μεγάλο και οι ίδιοι δεν μπορούν να αντισταθούν. 

Διαβάστε την επιστολή.

Προς

Αξιότιμο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας  κ. Παναγιώτη Γκυρίνη

Δ.Δ. Επισκοπής – Δήμος Αλεξάνδρειας

Αγαπητέ Παναγιώτη

Έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια από τότε που αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί σου στον αγώνα που είχε σαν όραμα ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Μαζί με ένα συντοπίτη μου, ένα συνάδελφο στην αγροτιά, ένα φίλο.

Χωρίς δεύτερες σκέψεις για πολιτικές φιλοδοξίες ή προσωπικά οφέλη.

Παραμονή Πρωτομαγιάς, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Ισαάκ Χαλκίδη ήρθες και με βρήκες προτείνοντας να αναλάβω Αντιδήμαρχος. Σου  ζήτησα να μου δώσεις λίγο χρόνο να το σκεφτώ, καθώς δεν ήθελα να είναι εν θερμώ η απάντηση μου.

Είναι βλέπεις μεγάλη η απόφαση για κάποιον που δεν είχε ποτέ εμπλακεί ενεργά με την πολιτική και δεν είχε αναλάβει ξανά θέση σε διοίκηση, όπως εγώ.

Από την μία μεριά η αίγλη της εξουσίας, η «καρέκλα», η αναγνωρισιμότητα, ακόμα και τα οικονομικά οφέλη σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που ζούμε.

Από την άλλη κοιτώντας πίσω είδα τις διαφωνίες μας, που πολλές φορές σου στις ανέφερα, για τον τρόπο διοίκησης και την πορεία της δημοτικής αρχής, είδα αυτά που δεν κάναμε τελικά στο τόπο μας Παναγιώτη.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως η συμμετοχή μου στη διοίκηση θα πρόσφερε κάτι παραπάνω ώστε να αλλάξει το παιχνίδι. Όμως ας μην κρυβόμαστε. Είμαστε στο τέλος ο χρόνος που απέμεινε είναι λίγος.

Αν θέλεις να μιλήσουμε όπως παλιά, η αλλαγή ενός παίχτη μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα αλλά δεν αλλάζει την ποιότητα και την τελική εικόνα του παιχνιδιού.

Το όραμα ξεθώριασε και μπορεί να μην έχω να δείξω στους συντοπίτες μας έργα και το λιθαράκι που τους υποσχεθήκαμε αλλά θέλω να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.

Το χρόνο που θα στερούσα από την δουλειά μου και την οικογένεια μου δεν τον υπολογίζω και το ξέρεις.

Είναι το τελευταίο που θα σκεφτόμουν, αν έβλεπα πως το καράβι έπλεε προς τη σωστή κατεύθυνση, αν πίστευα πως τα αποτελέσματα μας μέχρι τώρα ήταν καλά.

Πήρα λοιπόν την  απόφαση να αρνηθώ.

Σε ευχαριστώ που ήμουν στις σκέψεις σου.

Θα παραμείνω απλός στρατιώτης, δημοτικός σύμβουλος, μαζί και δίπλα με όλους τους συναδέλφους για ότι καλό μπορεί και πρέπει να γίνει στο Δήμο μας.

Δημοτικός σύμβουλος και ενεργός δημότης. Είναι κάτι που το χρωστάω στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, στην οικογένεια μου, στους φίλους μου.

 

Φίλε Παναγιώτη είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε εσένα γραπτά και γενικότερα δημόσια.

Ίσως να ξενίζει και να είναι διαφορετικό από τις έως σήμερα συζητήσεις μας.

Για εμένα ήσουν και θα είσαι ο φίλος, ο συντοπίτης που γνωριζόμαστε χρόνια, είχαμε κοινές πορείες στο παρελθόν και αυτά τα αισθήματα μου δεν άλλαξαν σε προσωπικό επίπεδο.

Πρέπει όμως να δούμε γύρω μας. Να αναλογιστούμε από πού ξεκινήσαμε, τι θέλαμε και που βρισκόμαστε.

 

Εύχομαι καλή συνέχεια σε σένα και στα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης, ελπίζοντας πως στο όσο διάστημα απομένει μέχρι την  λήξη της θητείας  και πριν την τελική κρίση των δημοτών να γίνουν όσο περισσότερα και καλύτερα για τους ανθρώπους του τόπου μας, του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Με εκτίμηση

Αντώνης Τσαγιόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξάνδρειας

Απάντηση