ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας  

Συνεδρίασε την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξάνδρειας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης (Πρόεδρος του ΣΤΟ), ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βουλγαράκης Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τόκας Σωτήριος μέλος του ΣΤΟ, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βενιόπουλος Κωνσταντίνος μέλος του ΣΤΟ καθώς και ο κ. Γερόπουλος Γρηγόριος εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας, ο κ. Κυριακίδης Νικόλαος εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, ο κ. Παπαρουσόπουλος Γεώργιος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Βέροιας, ο κ. Μπαρμπαρούσης Γεώργιος εκπρόσωπος του  αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας, ο κ. Καραβασίλης Χρήστος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αλεξάνδρειας και ο κ. Κυριακού Πρόδρομος εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, ως μέλη του ΣΤΟ καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το λόγο πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι μίλησαν για τα φαινόμενα των πλημμυρών και των πρόσφατων χιονοπτώσεων, τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά τονίζοντας την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης αναφέρθηκαν στα έργα αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων της 15ης και 16ης Νοεμβρίου 2017 κυρίως από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που συνεχίζουν έως σήμερα, αλλά και από την πλευρά του Δήμου όσον αφορά τις περιοχές επέμβασης αρμοδιότητας του.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης Παναγιώτης, κλείνοντας τη συνεδρίαση, δήλωσε ότι ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν παρόμοια φαινόμενα και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συνεργασία.

Απάντηση