ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κυριακή 4/2 πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ρεπορτάζ. Εύης Ζαρκάδα.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρον”, πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολή μας, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, η καθιερωμένη συνεστίαση αφιερωμένη στους συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στις αρχές κάθε νέου έτους και αφορά τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, τα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων, τους εργαζόμενους και διακονούντες στους Ιερούς Ναούς των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τους Ιερείς, τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και φίλους του έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, τέλεσε σύντομη ακολουθία για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε τους πατρικούς του λόγους στους εκατοντάδες συνδετημόνες που κατέκλησαν τον χώρο της συνεστίασης. Δεν έχασε επίσης της ευκαιρία, να αναφερθεί ακόμη μία φορά στο φλέγον ζήτημα των ημερών, που σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα του γειτονικού μας κρατιδίου και την προσπάθειά “κύκλων” εντός και εκτός Ελλάδος να ενταχθούν τα Σκόπια στους διεθνείς οργανισμούς με το ελληνικότατο όνομα “Μακεδονία” σε απλή ή σύνθετη ονομασία. Στο τέλος της ομιλίας του μάλιστα τραγούδησε εμφανώς συγκινημένος το γνωστό πατριωτικό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή” που ενθουσίασε όλους τους παρεβρισκόμενους ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε το κύριο μέρος της συνεστίασης με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου κυριάρχησαν τοπικοί παραδοσιακοί χοροί στους οποίους συμμετείχαν όλοι οι παρεβρισκόμενοι. Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Απάντηση