ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Ο τραγικός θάνατος του Άκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.Πώς έγινε το δυστύχημα στο χιονοδρομικό της Νάουσας

Η μοιραία απόφαση για τη νυχτερινή βόλτα στα «Τρία-Πέντε Πηγάδια»

Τις πιο δραματικές ώρες βιώνει η οικογένεια του Άκη Ψωμιάδη που έχασε την ζωή του κάνοντας νυχτερινό σκι στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας.

Σε λίγη ώρα θα γραφτεί ο τραγικός επίλογος στο νεκροταφείο της Βέροιας όπου συγγενείς, φίλοι και συμπαίκτες θα αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Άκη, ένα παιδί που από μικρό έκανε όνειρα για το μέλλον του. Συμπαίκτες του από τον Φίλιππο Βέροιας, όπου έπαιζε χάντμπολ, κάνουν λόγο για έναν «άγγελο», ένα δραστήριο παιδί που αγαπούσε τη ζωή και ήθελε να πετυχαίνει τους στόχους του.

Τον Άκη τον γνώριζαν πολλοί, καθώς ήταν γιος του ιδιοκτήτη μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά και παίκτης της πιο ιστορικής ομάδας χάντμπολ με διεθνείς διακρίσεις. Από περίπου 7 ετών, ο πατέρας του, παλαίμαχος παίκτης κι αυτός, τον πήγε στην Ακαδημία του Φιλίππου, κάτι που συνηθίζεται στην περιοχή μιας και το χάντμπολ, όπως και το σκι, θεωρούνται «παραδοσιακά» αθλήματα της μακεδονικής πόλης. Το ταλέντο του διακρίθηκε εύκολα από τους τεχνικούς της ομάδας και κατάφερε να πάρει μια θέση στην ομάδα των ανδρών όπου έπαιζε και ο αδερφός του ως τερματοφύλακας.

Το μοιραίο βράδυ που τελικά του στοίχισε τη ζωή, ο Άκης Ψωμιάδης κανόνισε να πάει με φίλους στα Τρία-Πέντε Πηγάδια για σκι. Δεν ήταν όμως μια οργανωμένη νυχτερινή κατάβαση σαν αυτές που πολλές φορές διοργανώνονται από τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής με την συμμετοχή πολλών νεαρών σκιέρ. Οι εφτά φίλοι πήγαν, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μόνοι τους και ενώ το χιονοδρομικό κέντρο είχε κλείσει από τις 4 το μεσημέρι. Ο Άκης, έκανε σκι από μικρό παιδί, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να σωθεί αν και φορούσε κράνος. Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν ιδιαίτερα δυνατό και ο θάνατος ακαριαίος.



Πρόεδρος Χιονοδρομικών Ελλάδας: “Το βουνό είναι τόσο επικίνδυνο όσο μια τρικυμισμένη θαλασσα”

“Το βουνό είναι τόσο επικίνδυνο όσο μια τρικυμισμένη θαλασσα” είπε ο πρόεδρος των χιονοδρομικών κέντρων Ελλάδας Ηρακλής Λεφούσης στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 κληθείς να σχολιάσει τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Άκη στα 3 – 5 πηγάδια της Νάουσας.

“Είναι πολύ επικίνδυνο το χιόνι όταν παγώνει και ιδιαίτερα εκτός πίστας που δεν μπορείς να ξέρεις το πάχος και τη σύσταση του”, συνέχισε ο κ. Λεφούσης αποδίδοντας το δυστύχημα στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. “Όλα τα χιονοδρομικά κλείνουν στις τέσσερις το απόγευμα, τα παιδιά πήγαν να κάνουν κατάβαση όταν είχε σκοτεινιάσει. Τι μπορείς να δεις με ένα φακό στο κράνος, που φωτίζει μόνο ένα συγκεκριμένο σημείο; Όταν έχεις αναπτύξει ταχύτητα όσο έμπειρος και να είσαι δεν ειναι εύκολο να αντιδράσεις όταν εμφανιστεί μπροστά σου ένα εμπόδιο. Δεν ξέρω αν χτύπησε σε δένδρο ή σε βράχο ο άτυχος Άκης, εκείνη την ώρα το χιονοδρομικό ήταν κλειστό, κανείς δεν είδε πώς έγινε το δυστύχημα”.

Αυτό ήταν το δεύτερο τραγικό περιστατικό σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον τραγικό θάνατο που είχε βρει ένας 30χρονος ο οποίος παρασύρθηκε στις 29 Δεκεμβρίου από χιονοστιβάδα εκτός πίστας στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Ο πρόεδρος των Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας κάλεσε όλους τους νέους να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας να μην ριψοκινδυνεύουν στις πίστες του σκι ή ακόμα περισσότερο όταν βγαίνουν εκτός πίστας. “Ακόμα και ένας μικρός τραυματισμός να συμβεί όταν είσαι εκτός πίστας αν μείνεις σε ένα σημείο μία ώρα μέσα στο χιόνι χωρίς βοήθεια μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο”.

http://www.protothema.gr/

 

Απάντηση