ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η αναβίωση του <<Γαβουρμά.>>από τον Ποντιακό Σύλλογο Αλεξάνδρειας.Δείτε ευχές με αιχμές για τους πολιτικούς.(video-foto)

Φίλοι, μέλη και διοίκηση του Ποντιακού Συλλόγου Αλεξάνδρειας απόλαυσαν την αναβίωση του Γαβουρμά που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου την Τρίτη 26/12.

120 κιλά κρέας χοιρινό,άφθονο ποτό και γλέντι με ζωντανή ποντιακή μουσική απόλαυσαν οι Φίλοι, μέλη και η διοίκηση του  Συλλόγου την Τρίτη 26/12 κατά την  αναβίωση του Γαβουρμά  που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

Εκεί βρέθηκε και η κάμερα του avena.gr AVENA 97,7 για να μεταφέρει σε εσάς τις ευχές των μελών της διοίκησης,αλλά και την ενημέρωση για το πως ξεκίνησε το έθιμο του γιαβουρμά όπως είναι η ονομασία του και όχι όπως λέγεται από πολλούς Καβουρμάς.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η επίθεση που έκανε ο πρόεδρος των Ποντιακών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας,καθώς και πρόεδρος του Συλλόγου της Πατρίδας Αντώνης Καγκελίδης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,τον Πρωθυπουργό και του πολιτικού κόσμου της χώρας,με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Χώρα μας που κανείς τους δεν έθεσε το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ρεπορτάζ.Παναγιώτης Γιοβανόπουλος.

Γιοβανόπουλος

Απάντηση