ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το άναμμα της Φάτνη πραγματοποιήθηκε και τα οστά της Αγίας Άννης υποδέχθηκαν πιστοί στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Ραψωμανίκης.

Tο απόγευμα του Σαββάτου πλήθος πιστών υποδέχθηκε τα οστά της Αγίας Άννης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Ραψωμανίκη.

Ακολούθησε το άναμμα της φάτνης και στη συνέχεια η παιδική χορωδία της εκκλησίας τραγούδησε χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Η βραδιά έκλεισε με το μοίρασμα από τον Άγιο Βασίλη δώρα στα μικρά παιδιά και με πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν και πρόσφεραν Οι κυρίες της ενορίας

Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου από όλη την περιοχή δίνοντας την εντύπωση ότι σε αυτό το μικρό χωριουδάκι των 80 περίπου κατοίκων μένουν πάνω από χίλιους.

Αξίζουν Λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στον πατέρα Νικόλαο στην εκκλησιαστική επιτροπή και σε όλους τους κατοίκους που έχουν βοηθήσει να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Εκδήλωση που θα ζήλευαν ακόμη και ενορίες με πολύ μεγαλύτερο αριθμό πιστών και μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα,Επιβεβαιώνοντας αυτό που είπε λίγες ημέρες πριν στο σταθμό μας (ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7) ο πατέρας Νικόλαος ”ότι και τα μοναστήρια είναι απομακρυσμένα αλλά γεμίζουν με κόσμο Και ότι για να πετύχεις κάτι χρειάζεται θέληση και όταν την έχεις τότε θα πετύχεις”

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Γιοβανόπουλος

Γιοβανόπουλος

Απάντηση