ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Δείτε φωτογραφίες από την κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας.

Πριν δείτε τις φωτογραφίες από την κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας καλό θα ήταν οι μαθητές να διαβάσουν το κείμενο που δημοσιεύσαμε το πρωί,όχι για να σας υποδείξουμε τι θα κάνετε,αλλά αυτός που τα γράφει δεν ήταν κανένα τέρας μορφώσεως και αν ήταν σήμερα στην θέση σας ενδεχόμενα να έκανε το ίδιο.

Σε κατάληψη τα σχολεία της Αλεξάνδρειας για σήμερα Δευτέρα 30/10

Και ο λόγος; Ούτε και οι ίδιοι μαθητές  τον γνωρίζουν,απλά αποφάσισαν ότι σήμερα δεν θα πάμε σχολείο και δεν πήγαν.Βέβαια για να είναι και καλυμμένοι,βάζουν και την ταμπέλα της κατάληψης κι όλα εντάξει.

Φυσικά βέβαια τι πρότυπα τα παιδιά έχουν;Αυτά έβλεπαν αυτά βλέπουν και αυτά κάνουν.

Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι όλα αυτά έχουν τελειώσει και πρέπει να στρωθούν στην δουλειά και μόνο στην δουλειά για να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλων που πρέπει οι ίδιοι να κτίσουν.

Φυσικά και πρέπει να διεκδικούν και να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο,αυτό όμως γίνεται μέσα από αγώνες και δίκαιες διεκδικήσεις,σε διαφορετική περίπτωση θα πάθουν ότι και η παροιμία λέει.

Να φωνάζει ο τσοπάνης ότι ήρθε ο λύκος και να μην τον πιστεύει κανείς.

Και φυσικά πως να τον πιστέψει,όταν για να σπάσει πλάκα φώναξε άλλες τρις φορές και όταν τρέξανε οι συγχωριανοί του, είπε ότι τους ξεγέλασε.

Αυτό ας το σκεφτούν καλά οι μαθητές και αν έχουν πράγματι αιτήματα να βγουν και να τα διεκδικήσουν.

Τότε ναι θα είμαστε όλοι δίπλα τους.

 

Απάντηση